2022. 10. 03. - 11:00
Így készíts csalogató alma cider-t otthon
Elérkezett az ősz, hamarosan áttérhetünk a jellegzetes illatú, télies italokra. Az alma cider otthon is elkészíthető, ráadásul saját kezűleg kicsit különlegesebbé is tehetjük!
Az ősz megérkezésével általában azon italok ideje is eljön, amelyeket szívesebben kortyolgatunk hűvös időben.
Készítsünk otthon különleges alma cidert! Esti lazításhoz, de vendégvárónak is tökéletesen alkalmas.
Hozzávalók: kb. 3,3 liter almabor; 4 fahéj rúd; 10 egész szegfűbors bogyó; 3 Gála vagy Fuji alma kimagozva és felkockázva; 295 ml fűszeres rum; fahéjrúd a díszítéshez.
Így készíts csalogató alma cider-t otthon
Elkészítés
A legjobb lassú főző edényben (slow cooker) készíteni ezt az italt.
Tegyük az edénybe az almabort, a fahéjrudakat és a szegfűbors bogyókat. Állítsuk a hőfokot magasra, fedjük le az italt és melegítsük 30-60 percig.
A gőzölés után csökkentsük a hőfokozatot, de maradjon meleg.
Adjuk a léhez az almát és a rumot, keverjük jól össze az egészet.
Ha kész az ital, adagoljuk merőkanállal és díszítsük fahéjrudakkal a csészékben.
L.A.