2021. 01. 18. - 11:15

Igazi kaland: olasz penne tészta vodkával

Igazi kaland: olasz penne tészta vodkával

Ha tésztaimádók vagyunk és bármikor szívesen kipróbálnánk egy új fogást, készítsük el az alábbi pennét vodkás szósszal!

A penne tészta alapvetően olasz, megbolondítva azonban egy kis oroszos vodkával igazán meglepő és ízletes kombinációt kapunk!
 
Lássuk, hogyan készül ez a paradicsomos, zöldséges ínyencség!
 
Hozzávalók: 230 gramm penne tészta megfőzve; 1 evőkanál olíva olaj; fél hagyma, felkockázva; 1 zúzott fokhagyma gerezd; fél teáskanál pirospaprika pehely; 1 teáskanál szárított bazsalikom; 1 teáskanál só; fél csésze (120 ml) vodka; 1 és fél csésze (390 gramm) paradicsomszósz; fél csésze (120 ml) tejszín.
 
Különleges ínyencség a vodkás szószos penne tészta
Különleges ínyencség a vodkás szószos penne tészta
 
Elkészítés:
 
Melegítsük fel az olíva olajat egy nagyobb, mélyebb serpenyőben.
 
Tegyük rá a hagymát és a fokhagymát, s süssük, amíg áttetszővé nem válik.
 
Adjuk hozzájuk a vodkát és a szárított bazsalikomot, a sót, illetve a pirospaprika pelyheket. Hagyjuk párolódni az egészet 2 percig, hogy az alkohol nagy része elégjen.
 
Keverjük hozzá a tejszínt, s kavargassuk a keveréket, amíg teljesen össze nem áll. A szósznak enyhe, mutatós, krémes narancsos színe lesz.
 
Adjuk hozzá a szószhoz a megfőzött tésztát, s keverjük jól össze az egészet.
 
Fedjük le az ételt és pároljuk még 5 percig, hogy a szósz mennyisége a felére csökkenjen.
 
Bazsalikommal díszítsük.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.