2021. 01. 18. - 11:15
Igazi kaland: olasz penne tészta vodkával
Ha tésztaimádók vagyunk és bármikor szívesen kipróbálnánk egy új fogást, készítsük el az alábbi pennét vodkás szósszal!
A penne tészta alapvetően olasz, megbolondítva azonban egy kis oroszos vodkával igazán meglepő és ízletes kombinációt kapunk!
Lássuk, hogyan készül ez a paradicsomos, zöldséges ínyencség!
Hozzávalók: 230 gramm penne tészta megfőzve; 1 evőkanál olíva olaj; fél hagyma, felkockázva; 1 zúzott fokhagyma gerezd; fél teáskanál pirospaprika pehely; 1 teáskanál szárított bazsalikom; 1 teáskanál só; fél csésze (120 ml) vodka; 1 és fél csésze (390 gramm) paradicsomszósz; fél csésze (120 ml) tejszín.
Különleges ínyencség a vodkás szószos penne tészta
Elkészítés:
Melegítsük fel az olíva olajat egy nagyobb, mélyebb serpenyőben.
Tegyük rá a hagymát és a fokhagymát, s süssük, amíg áttetszővé nem válik.
Adjuk hozzájuk a vodkát és a szárított bazsalikomot, a sót, illetve a pirospaprika pelyheket. Hagyjuk párolódni az egészet 2 percig, hogy az alkohol nagy része elégjen.
Keverjük hozzá a tejszínt, s kavargassuk a keveréket, amíg teljesen össze nem áll. A szósznak enyhe, mutatós, krémes narancsos színe lesz.
Adjuk hozzá a szószhoz a megfőzött tésztát, s keverjük jól össze az egészet.
Fedjük le az ételt és pároljuk még 5 percig, hogy a szósz mennyisége a felére csökkenjen.
Bazsalikommal díszítsük.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.