2016. 05. 09. - 14:50

Ideális tavaszi szelet naranccsal és tejszínnel!

Ideális tavaszi szelet naranccsal és tejszínnel!

Itt a kellemes idő és egy kis partit tartanánk este vagy hétvégén? Megkínálnánk a barátokat valami finomsággal? Íme egy kiváló házi pite, üdítő illattal és ízzel – tökéletes tavaszi csemegének, ráadásul sütni sem kell.

A meleg beköszöntével egyre több szabadtéri vagy házi partit szervezünk, amelyeknek nem lényegtelen része az sem, mivel kínáljuk meg a vendégeinket. Ha valami igazán tavaszias desszertet készítenénk, ne menjünk messzire – ezzel a narancsos pitével igazán jól járunk, ráadásul a sütőt sem kell bekapcsolnunk.

A keksz alapra csak később kerül rá a krém

Hozzávalók:

1 és fél csésze graham keksz, összetörve; fél csésze olvasztott vaj; 2 evőkanál cukor; 1 és fél csésze krémsajt; 4 dl sűrített tej; 1/3 csészényi cukor; 1 evőkanál narancshéj; 1 csésze narancslé; ½ teáskanál narancs kivonat; 1/3 csészényi porcukor; 1 csésze habtejszín.

Elkészítése:

Keverjük össze előszöris a graham kekszeket, a vajat, a cukrot egy kis tálban. Alkossunk homogén keveréket. Béleljünk ki egy sütő tepsit fóliával, majd fedjük be az alját az összetört keksszel. Kicsit nyomkodjuk is meg, hogy kellően tapadjon. Tegyük be a fagyasztóba.

A narancsos pite előállt

 

Ezalatt mixerben keverjük össze a krémsajtot, a sűrített tejet és a z 1/3 csészényi cukrot. A keverékhez adjuk hozzá a narancshéjat, narancslevet és a kivonatot. Keverjük ismét jól össze.

Egy másik tálban a porcukrot és a habtejszínt vegyítsük alaposan. Adjuk hozzá az eredeti mixhez és dolgozzuk össze jól. Ezután a teljes tölteléket öntsük rá a tepsi aljába helyezett kekszőrleményre.

Fagyasszuk, s ha úgy találjuk, hogy már megfelelő az állaga, vágjuk fel szeletekre és tegyünk a tetejükre narancs szeleteket.

B.A.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.