2021. 04. 19. - 11:15
Hogyan készül az éjjeli áfonyás muffin?
Vajon miért hívják így ezt a finomságot? Az áfonyával kevert, tejes zabpehely egészen olyan ízű, mint egy muffin, de este is falatozhatunk belőle.
Muffint fogyasztatnánk, de egészségesebb és kalóriaszegényebb változatban? Készítsük el az éjszakai áfonyás muffint, amely lényegében egy kanalazható, zabpehely-szerű finomság.
Hozzávalók: 40 gramm egyszerű zabpehely; 100 ml tej; 50 gramm natúr yoghurt; 70 gramm áfonya; fél teáskanál szerecsendió.
Elkészítés
Az áfonya kivételével minden összetevőt tegyünk bele a tiszta, megfelelő méretű befőttes üvegbe.
Keverjünk össze mindent, majd a végén kerüljenek bele az áfonyák is, egészben.
Tegyük fel a fedelet az üvegre és hűtsük be éjszakára az áfonyás muffint.
Reggel már fogyasztható is.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.