Gyors tepsis-zöldséges rizs
Bármikor amikor egy finom és tápláló ebéddel vagy vacsorával szeretnénk előállni, de nincs sok időnk pepecselni vele, kitűnő választás lehet ez a zöldséges rizs.
Hozzávalók:
- 300g rizs
- 3 közepes cukkini
- 2 kisebb vagy 1 nagyobb padlizsán
- 4-5 alma
- 1 fej lilahagyma
- 1- fej vöröshagyma
- 100g napraforgómag
- olívaolaj
Elkészítés:
Ennek a fogásnak az elkészítése rendkívül egyszerű és gyors lesz, lényegében csak az előkészítésével kell időt tölteni, a többit megoldja a sütő és a gáz. Először megmossuk a zöldségeket és az almát és feldaraboljuk őket. Ne pucoljuk le a héjukat, hiszen rengeteg fontos vitamin található alattuk. Ha felvágtuk őket, egyszerűen csak beletesszük egy tepsibe az egészet, meglocsoljuk olíva olajjal, jól összekeverjük és már be is tehetjük a sütőbe 180 fokra 30 percre. Amíg sülnek a zöldségek, addig egy lábosban megpirítjuk a napraforgómagot, majd hozzáadjuk a rizst is ha kicsit megbarnult felöntjük vízzel és sózzuk. Mire a zöldségek megsülnek, addigra a rizs is elkészül. Igény szerint lehet külön vagy összekeverve is tálalni a két összetevős fogást.
Tipp: ha valaki szereti, akkor lehet valamilyen pikáns fűszerrel is feldobni a zöldségeket (pl: curry)
(SJ)