2022. 07. 04. - 09:15
Gyors és ízletes - Teriyaki csirke 3 összetevőből
Szívesen ennénk a hagyományosnál kicsit másképp ízesített csirkefalatokat? Próbáljuk ki a mindössze három összetevős Teriyaki csirkét, ami rövid idő alatt kész.
A csirkeimádók nagy örömére ez a húsfajta számtalan módon elkészíthető, a mézes-mustáros verziótól a különféle nemzetek fűszereinek felhasználásáig.
A görögös Teriyaki csirke nemcsak finom, gyorsan el is készíthető, összesen 3 összetevőből.
Hozzávalók: 910 gramm csirkecomb, kockákra vágva; 1 csésze (240 ml) szójaszósz; fél csésze (110 gramm) barna cukor.
Gyors és ízletes - Teriyaki csirke 3 összetevőből
Elkészítés
Helyezzük a csirkecombokat egy serpenyőbe és pirítsuk meg egyenletesen, majd fordítsuk meg.
Adjuk hozzá a szójaszószt és a barna cukrot, forgassuk össze kicsit, hogy kellően összeálljon a hús és a szósz – majd forraljuk fel az egészet.
Keverjük, amíg a szósz egyenletesen be nem vonja mázával a csirkehúst.
Kínáljuk rizzsel.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.