Előétel-bajnok: a töltött tojás

Legyen szó buliról vagy egy könnyed esti vacsoráról, a töltött tojás egyike a legjobb választásoknak. Ráadásul egészséges is. Milyen töltelékkel készítsük el?
Szeretjük a tojást? Lehet szó otthoni összejövetelről vagy akár könnyed uzsonnáról, vacsoráról, a töltött változat mindig beválhat.
Finom, ráadásul fehérjében és egészséges zsírban is gazdag.
Lássunk egy igazán ízletes változatot belőle! Tipp: a majonéz legyen inkább házi készítésű, ha nincs ilyen, akkor az olíva- vagy avokádóolaj alapú a legjobb.
A töltött tojás előételnek és könnyed vacsorának is remek
Hozzávalók:
12 tojás; ¾ csésze majonéz; 4 teáskanál almaecet; 3 teáskanál mustár (a fűszeres a legjobb); 2 teáskanál Worcestershire szósz; 1 teáskanál só; 1 teáskanál fekete bors, őrölve; őrölt paprika a tojások tetejére.
Elkészítése:
Forraljunk fel egy fazék vizet és engedjük bele lassan a tojásokat. Közepes hőfokon főzzük 10 percig.
Tegyük át a tojásokat hideg vízbe, hogy lehűljenek. Majd törjük fel őket és hámozzuk meg, ha vízből vesszük ki, sokkal könnyebb.
Vágjuk félbe a tojásokat és kanalazzuk ki a sárgáját. Helyezzük egy tálba, s a tojásfehérjéket rendezzük el egy tányéron.
Adjuk a többi hozzávalót a tojás sárgájához – kivéve a paprikát – és keverjük össze, amíg kellően össze nem áll.
Ezután a tölteléket töltsük vissza a tojásokba. Elegánsabban is beletölthetjük, mint ha habot nyomnánk a süteményre: tehát a tölteléket zacskóba rakjuk, és a végét picit kivágva ebből nyomjuk ki azt.
Végül szórjuk meg paprikával a töltött tojásokat és kínáljuk!
Tipp: 4 napig nyugodtan tárolhatjuk a hűtőben.
B.A.