2022. 02. 14. - 11:00

Egyszerű spagetti sajttal és borssal

Egyszerű spagetti sajttal és borssal

Szeretjük a tésztát és szívesen kipróbálnánk valami újat? A könnyed, egyszerű fogások közé tartozik a sajtos-borsos spagetti.

A tészta kedvelői általában szívesen vállalkoznak a legkülönfélébb ízesítések kipróbálására. A sajtos-borsos spagetti viszonylag egyszerűen hangzik, de megfelelő hozzávalókkal igazán ízletes tészta varázsolható ebből a receptből!
 
Hozzávalók: 225 gramm spagetti; só, ízlés szerint; 2 evőkanál olívaolaj; 2 evőkanál sótlan vaj; 2 evőkanál durvára őrölt fekete bors; 115 gramm reszelt parmezán sajt.
 
Egyszerű és ízletes a sajtos-borsos spagetti
Egyszerű és ízletes a sajtos-borsos spagetti
 
Elkészítés
 
Forraljunk fel egy nagy fazéknyi sós vizet. Főzzük a tésztát 1 perccel kevesebb ideig, mint ami a csomagoláson fel van tüntetve, al dente állagúra. Tartsunk meg egy csészényit a vízből (kb. 240 ml), majd szűrjük le a tésztát.
 
Tegyünk egy nagyobb méretű serpenyőt a tűzhelyre, közepes hőfokon melegítsünk benne olívaolajat, vajat és borsot – keverjük jól össze.
 
Adjuk hozzá a félretett vizet.
 
Dobjuk bele a megfőtt tésztát és csökkentsük a hőt. A parmezánt is adjuk az egészhez, s addig melegítsük az ételt, míg teljesen megolvad a sajt és a tésztát is kellően befedi. Fűszerezzük sóval, ha szükséges.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.