Egyszerű lazac spárga-és burgonyaágyon
Az értékes összetevőkben gazdag és ízletes lazac nem hiányozhat az egészséges ételek listájáról. Készítsük el spárga-és burgonyaágyon, egyszerűen!
Ha valami igazán egészségeset készítenénk, értékes tápanyagokkal és épp megfelelő mennyiségű szénhidráttal, próbáljuk ki a lazacot spárga- és burgonyaágyon.
Lássuk, mi szükséges hozzá!
Hozzávalók: 910 gramm piros vagy sárga burgonya, negyedelve; 4 evőkanál olívaolaj; só ízlés szerint
bors, ízlés szerint; 4 gerezd fokhagyma, felaprítva; 4 evőkanál citromlé; 2 evőkanál friss kakukkfű; 2 teáskanál gyömbér; 2 lazac filé; 1 csokor spárga, nagyjából 455 gramm.
Ízletes és nagyon egészséges a lazac spárga- és burgonyaágyon
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
Béleljünk ki egy tepsit fóliával vagy sütőpapírral. Tersítsük szét benne a burgonyát és locsoljuk meg olívaolajjal. Ízesítsük sóval, borssal, 2 gerezd fokhagymával és 1 evőkanál citromlével.
Süssük 30 percig.
Készítsük el a lazacra a mázat: vegyítsük össze a sót, borsot, 1 evőkanál kakukkfüvet, 2 gerezd fokhagymát, a gyömbért, 2 evőkanál olívaolajat és 2 evőkanál citromlevet. Keverjük meg jól.
Vegyük ki a burgonyát a sütőből és toljuk őket a tepsi felső részébe. Az üresen maradta részre kerüljenek a lazacok, középre: kenjük meg mindkét felüket a mázzal.
Ezután az üresen maradt bal és jobb oldalra rakosgassuk a spárgákat, majd locsoljuk meg őket olívaolajjal, citromlével, szórjuk meg sóval és borssal, kakukkfűvel. A kakukkfűből a burgonyára is jusson!
Süssük az egészet 10-12 percig. Könnyen megállapítható, mikor kész a lazac, ha villával beleszúrunk és már puha.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.