2022. 01. 18. - 09:45

Egyszerű lazac spárga-és burgonyaágyon

Egyszerű lazac spárga-és burgonyaágyon

Az értékes összetevőkben gazdag és ízletes lazac nem hiányozhat az egészséges ételek listájáról. Készítsük el spárga-és burgonyaágyon, egyszerűen!

Ha valami igazán egészségeset készítenénk, értékes tápanyagokkal és épp megfelelő mennyiségű szénhidráttal, próbáljuk ki a lazacot spárga- és burgonyaágyon.

Lássuk, mi szükséges hozzá!

Hozzávalók: 910 gramm piros vagy sárga burgonya, negyedelve; 4 evőkanál olívaolaj; só ízlés szerint

bors, ízlés szerint; 4 gerezd fokhagyma, felaprítva; 4 evőkanál citromlé; 2 evőkanál friss kakukkfű; 2 teáskanál gyömbér; 2 lazac filé; 1 csokor spárga, nagyjából 455 gramm.

Ízletes és nagyon egészséges a lazac spárga- és burgonyaágyon

Ízletes és nagyon egészséges a lazac spárga- és burgonyaágyon

 

Elkészítés

Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.

Béleljünk ki egy tepsit fóliával vagy sütőpapírral. Tersítsük szét benne a burgonyát és locsoljuk meg olívaolajjal. Ízesítsük sóval, borssal, 2 gerezd fokhagymával és 1 evőkanál citromlével.

Süssük 30 percig.

Készítsük el a lazacra a mázat: vegyítsük össze a sót, borsot, 1 evőkanál kakukkfüvet, 2 gerezd fokhagymát, a gyömbért, 2 evőkanál olívaolajat és 2 evőkanál citromlevet. Keverjük meg jól.

Vegyük ki a burgonyát a sütőből és toljuk őket a tepsi felső részébe. Az üresen maradta részre kerüljenek a lazacok, középre: kenjük meg mindkét felüket a mázzal.

Ezután az üresen maradt bal és jobb oldalra rakosgassuk a spárgákat, majd locsoljuk meg őket olívaolajjal, citromlével, szórjuk meg sóval és borssal, kakukkfűvel. A kakukkfűből a burgonyára is jusson!

Süssük az egészet 10-12 percig. Könnyen megállapítható, mikor kész a lazac, ha villával beleszúrunk és már puha.

Jó étvágyat hozzá!

L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.