2021. 05. 17. - 12:00
Egyszerű fokhagymás-parmezános tészta
Finom, de nem sok időt igénybe vevő ebédet szeretnénk? Négy adag készül ebből a meglehetősen könnyű, mégis ízletes tésztaféléből.
Ha nem szeretnénk sokat bíbelődni az ebéddel, ráadásul kedveljük a tésztaféléket, ideális választás ez az egyszerű, fokhagymás-parmezános tészta.
Lássuk, hogyan készül. Az alábbi receptből 4 adag jön ki.
Hozzávalók: 2 evőkanál sótlan vaj; 4 gerezd zúzott fokhagyma; 2 csésze csirkeleves alaplé (470 ml); 1 csésze tej (235 ml); 225 gramm tészta (legjobb a fettuccini); só és bors az ízesítéshez; 25 gramm reszelt parmezán sajt; 2 evőkanál friss petrezselyem.
Egyszerű és ízletes a fokhagymás-parmezános tészta
Elkészítése
Melegítsük fel a sótlan vajat egy méretes serpenyőben. Tegyük bele a fokhagymát, keverjük meg gyakran, míg illatos nem lesz – kb. 1-2 percen át. Adjuk hozzá a csirkeleves alaplét, a tejet és a tésztát. Sózzuk és borsozzuk.
Forraljuk fel az egészet, majd csökkentsük a hőt és keverjük meg időnként a készülő ételt, míg a tészta jól át nem fő (18-20 perc).
Keverjük bele a parmezánt. Ha a keverék túl sűrű, adjunk hozzá még tejet, így elérjük a megfelelő állagot.
Kínáljuk azonnal, petrezselyemmel megszórva.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.