2022. 10. 17. - 11:00

Egyszerű almás desszert jégkrémmel a tetején

Egyszerű almás desszert jégkrémmel a tetején

Igazi őszi különlegesség, ráadásul igen egyszerű az elkészítése: a Hasselback-alma sütőben készül, ízletes mázzal és a végén egy kis jégkrémmel kiegészülve.

Az őszi hangulathoz tökéletes kellékek az almás édességek. Kuckózzunk be egy esős délután és ízlelgessük őket!
 
Íme egy egyszerű almás desszert, jégkrémmel a tetején, aminek nehéz ellenállni! Ráadásul rövid idő alatt elkészül.
 
Hozzávalók: 1 alma, meghámozva és kimagozva; 1 evőkanál vaj, olvasztva; 1 evőkanál barna cukor; fél teáskanál fahéj; fél evőkanál vaj, fagyasztott; 3 evőkanál liszt; 1 evőkanál cukor; fagylalt, feltétnek.
 
Elkészítés
 
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra.
 
Egyszerű almás desszert jégkrémmel a tetején
Egyszerű almás desszert jégkrémmel a tetején
 
Hámozzuk meg, vágjuk félbe és magozzuk ki a tetszőleges almát.
 
Az almafeleket szeljük fel 1 cm vastag függőleges szeletekre, úgy, hogy a szélükön hagyjunk egy nagyobb bevágatlan részt.
 
Kenjük meg az almát 1 evőkanál olvasztott vajjal, 1 evőkanál barna cukorral és fél teáskanál fahéj keverékével.
Süssük 205 Celsius fokon a sütőben, 20 percig.
 
Készítsük el az öntetet: a fagyasztott vajat vágjuk apró kockákra. Adjuk hozzá a 3 evőkanál liszt és 1 evőkanál fehér cukor keverékét, amíg a liszt és a cukor össze nem csomósodik a vaj körül.
 
Kanalazzuk a morzsás feltétet az alma tetejére, majd süssük további 15 percig 220 Celsius fokon az édességet.
 
A végén tehetünk rá egy kanál jégkrémet, ami gyönyörűen ráolvad majd!
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.