2020. 12. 14. - 11:15
Egy egyedi köret: mézes-balzsamos sült kelbimbó
Ha valami újdonságra vágyunk, mint a szokványos köretek, a sült kelbimbót nagyon érdemes kipróbálni. Könnyed, ízletes és bármilyen húshoz, de önmagában is kiváló.
Ha már unjuk a burgonyás, rizses és vegyes zöldséges köreteket, érdemes új vizekre evezni: meggyőző a sült kelbimbó mézzel és balzsamecettel, melyet húsokhoz, vagy önmagában is fogyaszthatunk.
Lássuk, hogyan készül.
Hozzávalók: 680 gramm kelbimbó; 2 evőkanál olaj; 2 evőkanál balzsamecet; 2 evőkanál méz; 1 teáskanál só; 1 teáskanál bors.
Egyedi köret a mézzel és balzsamecettel ízesített, sült kelbimbó
Elkészítés
Melegítsük elő a sütőt 220 Celsius fokra. Szeleteljük le a szárát és felezzük el a kelbimbókat.
Egy előkészített tepsiben keverjük össze a kelbimbót és a fennmaradó összetevőket: vegyítsük jól össze.
Süssük 15-20 percen át, s hagyjuk pár percet hűlni, mielőtt fogyasztjuk.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.