2020. 12. 14. - 11:15

Egy egyedi köret: mézes-balzsamos sült kelbimbó

Egy egyedi köret: mézes-balzsamos sült kelbimbó

Ha valami újdonságra vágyunk, mint a szokványos köretek, a sült kelbimbót nagyon érdemes kipróbálni. Könnyed, ízletes és bármilyen húshoz, de önmagában is kiváló.

Ha már unjuk a burgonyás, rizses és vegyes zöldséges köreteket, érdemes új vizekre evezni: meggyőző a sült kelbimbó mézzel és balzsamecettel, melyet húsokhoz, vagy önmagában is fogyaszthatunk.
 
Lássuk, hogyan készül.
 
Hozzávalók: 680 gramm kelbimbó; 2 evőkanál olaj; 2 evőkanál balzsamecet; 2 evőkanál méz; 1 teáskanál só; 1 teáskanál bors.
 
Egyedi köret a mézzel és balzsamecettel ízesített, sült kelbimbó
Egyedi köret a mézzel és balzsamecettel ízesített, sült kelbimbó
 
Elkészítés
 
Melegítsük elő a sütőt 220 Celsius fokra. Szeleteljük le a szárát és felezzük el a kelbimbókat.
 
Egy előkészített tepsiben keverjük össze a kelbimbót és a fennmaradó összetevőket: vegyítsük jól össze.
 
Süssük 15-20 percen át, s hagyjuk pár percet hűlni, mielőtt fogyasztjuk.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.