2021. 02. 22. - 11:15
Egészséges édesség – Így készül a quinoa gyümölcssaláta
Szívesen ennénk valami finom édességet, de nem süteményben gondolkodunk? Készítsünk el egy kiváló quinoa salátát sok gyümölccsel!
A sütemények kalóriadúsak, ezért nem mindenki fogyasztja őket szívesen. Egy kis édesség azonban mindig jól jön. Váltsunk gyümölcsre és bolondítsuk meg egy kis quinoával!
Hozzávalók: negyed csésze (60 ml) citromlé; 1 evőkanál agave szirup.
Negyed csésze (60 ml) víz; ¾ csésze narancslé (180 ml); negyed csésze (40 gramm) nem főtt quinoa; fél csésze (50 gramm) áfonya; fél csésze (75 gramm) aprított eper; fél csésze (115 gramm) aprított banán; fél csésze (75 gramm) áfonya.
Elkészítés
Egy kisebb serpenyőben, közepes hőfokon melegítsük fel a vizet és a narancslét. Adjuk hozzá a quinoát, csökkentsük a hőmérsékletet, majd fedjük le az egészet és főzzük 12 percig. A cél, hogy a quinoa meglágyuljon, a folyadék pedig felszívódjon. Tegyünk félre.
Öntsük a citromlevet és az agavét egy nagy befőttesüvegbe és keverjük össze.
Tegyük bele az áfonyát, az epret, a banánt, valamint a megfőtt quinoát és csavarjuk rá a fedelet.
A hűtőben több mint 5 napig eláll a keverék.
Mielőtt használjuk, mindig rázzuk fel az egészet.
L.A.