Cukormentes meggyes pite
A pite mindenki számára a nagymamák konyhájában gőzölgő omlós, belül szaftosan gyümölcsös sütemény emlékét idézi fel. Ez a recept cukor felhasználása nélkül elkészíthető - így cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják - és semmivel sem marad el az eredeti ízélménytől.
Hozzávalók:
- 250g aprószemű zabpehely
- 5 tojás
- 125g natúr joghurt
- 25 g kókuszzsír
- 1 kg meggy
- fahéj
- vanília aroma
Elkészítés:
A meggyet kimagozzuk és egy nagyobb tálban villával vagy krumplitörővel kissé áttörjük. Jól megszórjuk fahéjjal és elkeverjük. Ha kissé savanykásnak érezzük, édesítőszert is adhatunk hozzá pluszban. A zabpelyhet egy csipet sóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vanília aromát és a joghurtot. Ha már egységes masszát kaptunk, hozzáadjuk a megolvasztott kókuszzsírt és elvegyítjük a masszával. A tészta felét beleöntjük a szilikon tortaformába és elegyengetjük. Ezután ráöntjük az összetört fahéjas meggyet, majd a tészta másik felével betakarjuk a tölteléket. Ha nem jut mindenhova az sem probléma. Igény szerint lehet díszíteni meggy darabokkal a tetejét is. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük 170-180 fokon.
Tipp: Ki hogyan szereti a pitét, a tészta és a töltelék (gyümölcs) mennyiségét lehet variálni.