2014. 07. 11. - 09:00

Cukormentes meggyes pite

Cukormentes meggyes pite

A pite mindenki számára a nagymamák konyhájában gőzölgő omlós, belül szaftosan gyümölcsös sütemény emlékét idézi fel. Ez a recept cukor felhasználása nélkül elkészíthető - így cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják -  és semmivel sem marad el az eredeti ízélménytől.

Hozzávalók:

 

- 250g aprószemű zabpehely

- 5 tojás

- 125g natúr joghurt

- 25 g kókuszzsír

- 1 kg meggy

- fahéj

- vanília aroma

 

 

Elkészítés:

 

A meggyet kimagozzuk és egy nagyobb tálban villával vagy krumplitörővel kissé áttörjük. Jól megszórjuk fahéjjal és elkeverjük. Ha kissé savanykásnak érezzük, édesítőszert is adhatunk hozzá pluszban. A zabpelyhet egy csipet sóval összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojásokat, a vanília aromát és a joghurtot. Ha már egységes masszát kaptunk, hozzáadjuk a megolvasztott kókuszzsírt és elvegyítjük a masszával. A tészta felét beleöntjük a szilikon tortaformába és elegyengetjük. Ezután ráöntjük az összetört fahéjas meggyet, majd a tészta másik felével betakarjuk a tölteléket. Ha nem jut mindenhova az sem probléma. Igény szerint lehet díszíteni meggy darabokkal a tetejét is. Előmelegített sütőben 30-40 percig sütjük 170-180 fokon.

 

Tipp: Ki hogyan szereti a pitét, a tészta és a töltelék (gyümölcs) mennyiségét lehet variálni.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.