2020. 06. 22. - 11:15
Csábító: Sajtos-fűszeres sült burgonya szeletek

Szeretnének valami egyszerű, ugyanakkor ízletes, mártogatható finomságot készíteni? Próbáljuk ki a sajtos, fűszeres sült burgonya szeleteket! Nehéz róluk lemondani.
Érdemes bevetni ezeket az igazán ízletes, ínycsiklandó burgonya-falatokat, akár vendég jön, akár csak otthon nassolnánk valamit finomat. Kiválóak mártogatósokhoz is.
Lássuk, hogyan készülnek!
Hozzávalók: 4 darab krumpli; fél csésze vaj (115 gramm), megolvasztva; 1 csésze reszelt sajt (100 gramm), lehetőleg cheddar; 2 tojás, felverve; negyed csészényi friss metélőhagyma (10 gramm), felvágva; 1 evőkanál fokhagymás só; 1 teáskanál szárított oregánó; fél teáskanál bors.

Ketchuppal vagy bármi más mártogatóssal is finomak a burgonyafalatok
Elkészítés:
Hámozzuk meg és reszeljük le a krumplikat. Tegyük egy nagy tálba, majd töltsük fel hideg vízzel, hogy eltávolítsuk a felszínre gyűlt keményítőt.
Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius fokra. A reszelt burgonyát szűrjük le, s tegyük vissza a tálba. Adjuk hozzá a vajat, sajtot, tojást, fokhagymás sót, oregánót, borsot. Jól keverjük össze.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd a burgonymixből tegyünk rá egy-egy adagot, hosszúkásra-kerekre formázva.
Süssük 40-45 percig, míg barnás és ropogós nem lesz.
Hagyjuk hűlni nagyjából 5 percet és melegen kínáljuk! Bármilyen mártogatóshoz jól illik.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.