2021. 01. 11. - 11:02

Banános kenyér – pohárban

Banános kenyér – pohárban

Ha a banánkenyeret szívesen fogyasztanánk egy kicsit újragondolva, más formában is, érdemes kipróbálnunk a pohárban készített változatát!

Íme egy ízletes nassolnivaló, amelyet azonban egészségesebb formában is elkészíthetünk! Aki szereti a banános kenyeret, az bizonyára szívesen kipróbálná egy újragondolt változatát is.bananoskenyer_poharban_1
 
Lássuk, hogyan készítsük el.
 
Hozzávalók: fél csésze instant zabkása (50 gramm); 3 evőkanál szárítva fagyasztott banán, összevagdosva; 1 evőkanál dió, összevágva; ⅛ teáskanálnyi vaníliabab; 2 teáskanál tetszés szerinti cukor; ¾ csésze (175 gramm) víz vagy tej, felforralva.
 
Elkészítés
 
Vegyünk elő egy meleg-álló befőttes üveget: tegyük bele a zabkását, a banánt, a diót, a vaníliát és a cukrot.
 
A keveréket hűvös, száraz helyen kell tárolni, ahol több mint 1 hónapig eláll.
 
Elkészítéséhez vegyünk ki belőle valamennyit és öntsük fel forralt vízzel vagy tejjel. Keverjük jól össze, majd hagyjuk állni 3 percet.
 
Dióval és friss banánnal is megszórhatjuk.
 
Jó étvágyat hozzá!
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.