2021. 01. 11. - 11:02
Banános kenyér – pohárban
Ha a banánkenyeret szívesen fogyasztanánk egy kicsit újragondolva, más formában is, érdemes kipróbálnunk a pohárban készített változatát!
Íme egy ízletes nassolnivaló, amelyet azonban egészségesebb formában is elkészíthetünk! Aki szereti a banános kenyeret, az bizonyára szívesen kipróbálná egy újragondolt változatát is.
Lássuk, hogyan készítsük el.
Hozzávalók: fél csésze instant zabkása (50 gramm); 3 evőkanál szárítva fagyasztott banán, összevagdosva; 1 evőkanál dió, összevágva; ⅛ teáskanálnyi vaníliabab; 2 teáskanál tetszés szerinti cukor; ¾ csésze (175 gramm) víz vagy tej, felforralva.
Elkészítés
Vegyünk elő egy meleg-álló befőttes üveget: tegyük bele a zabkását, a banánt, a diót, a vaníliát és a cukrot.
A keveréket hűvös, száraz helyen kell tárolni, ahol több mint 1 hónapig eláll.
Elkészítéséhez vegyünk ki belőle valamennyit és öntsük fel forralt vízzel vagy tejjel. Keverjük jól össze, majd hagyjuk állni 3 percet.
Dióval és friss banánnal is megszórhatjuk.
Jó étvágyat hozzá!
L.A.