Baconos csirkemell őzgerinc formában
A húsok különböző ízei remekül tudnak illeni egymáshoz a csirkemell és a bacon esetében. Receptünk ezen húsok kombinációjából állít össze egy új ízvilágot.
Baconos csirkemell őzgerincben sütve (videó forrása: www.youtube.com)
Hozzávalók:
- 1 csirkemell
- 1 csomag bacon szalonna
- petrezselyem
- 15 dkg trapista sajt
- 1 doboz tejföl
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 egész tojás
- 3 evőkanál liszt
- zsemlemorzsa
- fűszerek + zsíradék
Elkészítés:
A csirkemellet felkockázzuk, ízlés szerint sóval és borssal ízesítjük. Egy külön tálba lereszelünk 2 gerezd fokhagymát, valamint a sajt háromnegyedét, majd ehhez hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet, 2 tojást, a tejföl hátomnegyedét, valamint 3 evőkanál lisztet. Jól elkeverjük, hogy egy kenhető masszát kapjunk belőle, majd összedolgozzuk az apróra vágott csirkemellel. Ezek után az őzgerincformánkat olajjal vagy bármilyen zsíradékkal vékonyan kikenjük, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük bacon csíkokkal. Az elkészített masszát beleöntjük a formába és a baconok széleit ráhajtogatjuk. A tetejét még 2-3 bacon csíkkal beborítjuk, majd rákenjük a maradék tejfölt és rászórjuk a megmaradt reszelt sajtot. 180 fokon 50 percig sütjük, majd miután az egyik oldala megsült, egy sütőpapírral kibélelt tepsire fordítjuk és úgy sütjük tovább, hogy átsüljön a másik oldala is. Mindezt már csak 15-20 percig sütjük. Kihűlve szeleteljük, köretként pedig petrezselymes krumplit vagy sült zöldségeket tálalunk.
(SJ)