Bacon-be tekert mandulás datolya - feledhetetlen csemege az Oscarra
Itt az Oscar-díj átadás hétvégéje, amit akár együtt is nézhetünk barátainkkal! No persze az alábbi remek előételt bármilyen más alkalomból is elkészíthetjük. Ideális vendégváró, rövid idő alatt, könnyen kivitelezhető.
Már látványra is fantasztikus ez az illatos, betekert, fapálcikákkal kínált finomság! Kitűnő vendégek fogadására, hiszen hamar elkészül, tálon könnyen körbekínálható, apró és egyszerűen fogyasztható!
Lássuk, mire van szükségünk a bacon-be tekert datolyák elkészítéséhez!
Kisülve így néz ki az ínycsiklandó tekercs
Szerezzünk be tetszés szerinti (azonos) mennyiséget mandulából, datolyából és vékony bacon szeletekből, attól függően, hogy hány darab előételt szeretnénk készíteni.
A datolyákat metsszük be egy kissé és töltsük meg mandulával. Ezután vágjuk darabokra a bacon-t és tekerjük, „csomagoljuk” be vele a megtömött datolyát. Szúrjunk keresztül a tekercsen egy-egy fogvájót, hogy ne bomoljon szét. Ismételjük meg a műveletet annyiszor, ahány darab finomságra van szükségünk.
Előkészületek a sütés előtt
Tegyük egy sütőtepsibe őket, amelyet előzőleg kissé beolajoztunk. Fektessük egymástól megfelelő távolságra a tekercseket és addig süssük, amíg külsejük aranybarnává nem válik. Ha készen vannak és kissé kihűltek, helyezzük el őket szépen egy tálon! Jó étvágyat hozzájuk!
B.A.