Az új palacsinta, a crepes
A crepes vaníliacukorral édesített palacsintatészta.
Crepes készítése (videó forrása: www.youtube.com)
Hozzávalók:
- 2 tojás
- 2 csomag vaníliás cukor
- 200 g liszt
- 5 dl tej
- 2 dl szénsavas víz
- zsiradék a sütéshez
- tetszőleges tölteléknek való
Elkészítés:
A tojásokat a vaníliás cukorral habosra keverjük és fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, a tejet és az ásványvizet. Ha a masszát túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá még egy kis ásványvizet. Ha csomómentesre kevertük, egy teáskanál zsíradékot felmelegítünk a palacsintsütőben és a palacsintával megegyező módon megsütjük. Arra kell vigyázni, hogy cukortartalma miatt könnyebben odakap és megpirul, esetleg megég az alja, így érdemes fokozottan figyelni rá. Ízvilágunknak megfelelő édes töltelékkel tálalhatjuk.
(SJ)