2014. 10. 18. - 08:00

Az új palacsinta, a crepes

Az új palacsinta, a crepes

A crepes vaníliacukorral édesített palacsintatészta.

Crepes készítése (videó forrása: www.youtube.com)

 

 

Hozzávalók:

 

- 2 tojás

- 2 csomag vaníliás cukor

- 200 g liszt

- 5 dl tej

- 2 dl szénsavas víz

- zsiradék a sütéshez

- tetszőleges tölteléknek való



 

Elkészítés:

A tojásokat a vaníliás cukorral habosra keverjük és fokozatosan adjuk hozzá a lisztet, a tejet és az ásványvizet. Ha a masszát túl sűrűnek találjuk, adhatunk hozzá még egy kis ásványvizet. Ha csomómentesre kevertük, egy teáskanál zsíradékot felmelegítünk a palacsintsütőben és a palacsintával megegyező módon megsütjük. Arra kell vigyázni, hogy cukortartalma miatt könnyebben odakap és megpirul, esetleg megég az alja, így érdemes fokozottan figyelni rá. Ízvilágunknak megfelelő édes töltelékkel tálalhatjuk.

 

(SJ)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.