2021. 10. 18. - 10:40
Áfonyás-zabos muffin – iható formában
Szeretjük a muffint, de jó lenne, ha akár gyorsan fel is hörpinthetnénk reggelente? Kiváló megoldás ez a turmix-szerű, ízletes változat.
Nemcsak a muffin-rajongóknak lehet ideális választás ez az áfonyás-zabos verzió, amelyet akár iható formában is fogyaszthatunk reggeliként.
Lássuk, hogyan készül.
Hozzávalók: 40 gramm zabpehely; 100 ml tej; 50 gramm sima joghurt; 70 gramm áfonya; fél teáskanál szerecsendió.
Elkészítés
Az áfonya kivételével tegyünk minden hozzávalót egy kimosott, tiszta befőttesüvegbe. Keverjük őket össze alaposan, majd adjuk hozzá egészben az áfonyákat.
Rakjuk a fedelet a befőttesüvegre és hagyjuk állni az áfonyás zabos muffint, éjszakára rakjuk a hűtőbe (5 Celsius fokra).
Reggel már fogyasztható is!
L.A.