2016. 06. 13. - 15:30

5 ügyes trükk: mit kezdjünk a száradó palacsintával?

5 ügyes trükk: mit kezdjünk a száradó palacsintával?

Sokak számára meglepő lehet, de számos otthonban előfordul, hogy pár darab palacsinta megmarad. Az el nem fogyott darabokat ne hagyjuk álldogálni, használjuk fel inkább trükkösen!

Palacsintaimádóknál nem nagyon esik meg, hogy a lisztes finomságból még másnapra is marad, de azért sok konyhában találhatunk belőle néhány darabot, ami nem fogyott el. Ne hagyjuk a szekrényben vagy a hűtőben állni a száradásnak indult palacsintákat, inkább használjuk fel ügyesen.

Több finomságot is készíthetünk belőlük – lássuk, mit és hogyan!

Palacsinta töltve

A palacsintát szinte bármivel meg lehet tölteni

Némelyik ételt különösen a vastagabbra sütött, amerikai stílusú palacsintákból érdemes megcsinálni!

1.Vágjunk ki több apró darabot a palacsintából. Használjunk ehhez pogácsa kivágó eszközt, így kerek darabokat kapunk. Ezután a szeleteket pakoljuk meg tonhallal, joghurttal, kaporral, s már kész is a palacsinta szendvics!

2.Terítsük szét a mogyoróvajat és a lekvárt az egyik palacsintán, majd fektessünk rá egy másikat! Ízletes különlegességet kapunk!

3.Hajtogassuk U-alakúra a palacsintát és töltsük meg baconnel, rösztivel, rántottával és cheddar sajttal! A speciális reggeli taco palacsinta előállt!

Palacsinta eperrel

Eperrel, rétegezve is felhasználhatjuk a palacsinta darabokat

4.Készítsünk a palacsintákból grillezett sajtos szendvicset – alkalmazzuk kenyér helyett! 

5.Csináljunk palacsinta parfét: vagdossuk össze a megmaradt darabokat, majd rétegezzük egy üvegbe joghurttal és áfonyával, eperrel, málnával, amelyik tetszik! 

Ugye, mennyi lehetőségünk van még?

Különösen a palacsinta taco laktató finomság, szóval ne késlekedjünk, lássunk neki valamelyik, nekünk szimpatikus változatnak!

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.