2022. 04. 21. - 11:00

Újranyitott a történelmi kávéház

Újranyitott a történelmi kávéház

Több évtizede elfeledték – most eredeti pompájában nyitotta meg újra kapuit Budapest egyik legnépszerűbb kávéháza, a Matild Café és Cabaret.

Egykor Belvárosi Kávéház néven volt ismert, ma Matild Café és Cabaret: megnyitott az évtizedekkel ezelőtt elfeledett történelmi kávéház Budapesten – tudatta a turizmusonline.hu.
 
Eredetileg 1901-ben nyílt – Klotild Mária szász-koburgi és gothai főhercegné védnöksége alatt épült fel. Jeles közéleti személyiségek látogatták, újságírók, művészek és irodalmárok találkoztak itt. Ide járt többek között Krúdy Gyula is. Tiszteletére szobrot is emeltek 2021-ben a kávéház mellett.
 
Most ismét élettel telik meg a kétszintes kávéház, felidézve a régi idők társasági életét.
 
Újranyitott a történelmi kávéház Budapesten
Újranyitott a történelmi kávéház Budapesten
 
A Matild Palota épületében levő kávézó 300 vendég befogadására képes, s nemcsak impozáns belső térrel, hanem kabaréműsorokkal is várja majd az ide érkezőket – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Ez a kávézó nyílt meg elsőként a második világháború után. Az egyik leghagyományosabbnak számított - működött később itt étterem, kaszinó és éjszakai klub is.
 
A megújult Matild Café és Cabaret az igazi kávéházi kultúrát szeretné feleleveníteni. Megidézi a századelő Budapestjét, az autentikus légkörben különleges gasztronómiai kínálattal is várják a vendégeket – adta hírül a turizmusonline.hu.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.