2022. 01. 17. - 10:45

Pazar kilátás - Meghökkentő szálloda a sziklafalban

Pazar kilátás - Meghökkentő szálloda a sziklafalban

Négy nyaraló bújik meg a gránit-kiszögellések között a Seychelles-szigeteken, melyet egy londoni építészstúdió tervezett. Pazar kilátással és igazán egyedi élménnyel szolgál.

A Seychelle-szigetekhez tartozó Félicité szigeten található azoknak a paradicsoma, akik szó szerint elbújnának a világ elől.
 
Négy szögletes nyaraló ékelődik a sziklafalba, lehengerlő kilátással az óceánra. A magánrezidencia-együttes a londoni RHE építészeti és formatervezői stúdió alkotása, melyet a Six Senses luxus utazási társaság számára alakítottak ki.
 
A lakások a négy, 3-5 szobás házból álló kollekció részei.
 
A rezidenciák feltűnő szögletes vonalakkal emelkednek ki a sziklafalból, s kontrasztot alkotnak a sima gránitsziklákkal. Színüket és anyagukat illetően azonban harmonizálnak a környező természeti tájjal – a sötétszürke gránitszerkezetnek és a zöld tetőknek köszönhetően.
 
Pazar kilátás és egyedi élmény várja a rezidenciába látogatókat
Pazar kilátás és egyedi élmény várja a rezidenciába látogatókat
 
A vakációra tökéletes házak kétszintesek és a környezetbe simulnak. A belső terekben sok a fény és zavartalan kilátás nyílik belőlük az Indiai-óceánra.
 
Az építészek előnyben részesítették a nyaralók szabadtéri részét: a rezidencia számos félreeső terasszal és úszómedencével rendelkezik.
 
Minden ház használja a szelet, a „Venturi” effektus alkalmazásával, a természetes hűtés érdekében.
 
A projekt megvalósítása egyébként 150 millió fontba került  (vagyis több mint 63 milliárd forintba) és 12 évet vett igénybe az ötlettől a befejezésig.
 
Fotó: designboom.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.