2021. 11. 08. - 11:00

Mindenkit magával ragad Alice csodás világa

Mindenkit magával ragad Alice csodás világa

Néhai luxusvilla alakult át izgalmas szállodává a budapesti Andrássy úton. Az Alice Hotel az egykori nagyiparos tulajdonos nejének nevét viseli. Világa pedig meglehetősen lenyűgöző.

Egykor Weiss Manfréd nagyiparos tulajdonát képezte az impozáns megjelenésű villa a pesti Andrássy úton. Az 1800-as évek második felében épült, Kallina Mór építész keze munkája.
 
A csepeli báró testvérével együtt az egyik legmódosabb budapesti nagyiparos volt, aki 1884-ben vette nőül Alice-t, Albert von Wahl vasúti vezérigazgató lányát. A csodálatos otthonban négy gyermek vette körül a házaspárt, majd az egyiküknek, Elzának a szomszédos telken építettek villát – tudatta a turizmusonline.hu.
 
Immár vendégek gyönyörködhetnek az impozáns villa belső tereiben
Immár vendégek gyönyörködhetnek az impozáns villa belső tereiben
 
A napjainkban Alice Hotelként működő, vonzó épületet csaknem teljesen eredeti állapotában láthatják ma az oda látogatók. Alice asszony, Elza, valamint maga Weiss Manfréd portrén, nagy festett képeken és szellemiségben is képviselteti magát a megújult szállodában.
 
A 41 szobás butikhotel tele van magukkal ragadó, játékos terekkel, melyeket Gyűrűsi Lilla enteriőr dizájner tervezett újjá. A koncepció friss, divatos lett, mely azonban tiszteletben tartja a ház eredeti tulajdonosainak emlékét, s aki itt van, történetükkel is megismerkedhet. A hotel impozáns kávézó és lobbi termében még korabeli fotók is láthatók a famíliáról – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Amellett, hogy divatos, a szálloda berendezése meglehetősen otthonos, tele rojtokkal, párnákkal, pompom-díszekkel, melyekből a franciás hangulat sem hiányzik – adta hírül a turizmusonline.hu.
 
Fotó: alicehotel.hu
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.