2022. 09. 06. - 10:05

Megmenthető a Föld! - Magyarországra is ellátogat a 100%-ig napenergiával működő Solar Butterfly

Megmenthető a Föld! - Magyarországra is ellátogat a 100%-ig napenergiával működő Solar Butterfly

Szeptember 9. és 11. között Magyarországra is ellátogat a Solar Butterfly. Küldetése, hogy megmutassa a világnak, hogy a fenntartható utazás nem csak lehetséges, hanem hihetetlenül inspiráló is. A Longi napelemekkel felszerelt, 100%-ban megújuló energiával működő lakókocsi négy év alatt hat kontinenst, 90 országot és 200 000 kilométert utazik be, és kizárólag napelemekkel termeli meg a saját és az őt vontató elektromos Tesla meghajtásához szükséges energiát.

 

Ez az úttörő utazás nemcsak ökotörténelmet ír, hanem azt is bizonyítani akarja, hogy a fenntartható utazás igen is életképes lehetőség lesz az utazók számára szerte a világon. A Solar Butterfly bebizonyítja, hogy lehetséges világot látni anélkül, hogy károsítanánk a bolygót.
 
Az út részeként Magyarországon szeptember 10-én, az Elektrobiker az eMobilitás Napján látja vendégül a napelemes lakóautót és a fenntarthatóság iránt érdeklődőket. Izgalmas programokkal, e-motoros tesztvezetésekkel és ajándéktárgyakkal is készülnek.
 
 
2022 májusában indult világkörüli útra az öko-tiny house Genfből, útját pedig szimbolikusan 2025-ben, a párizsi klímacsúcs tizedik évfordulóján fejezi be. Louis Palmer napenergiával működő lakóautójának küldetése, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy van megoldás a bolygó megmentésére! Palmer, akinek nem ez az első ilyen jellegű projektje, 2007-ben a Föld első embereként 17 hónap és közel 50 000 kilométer alatt megkerülte a Földet napelemes Solar Taxijával.
 
Magyarországra is ellátogat a 100%-ig napenergiával működő Solar Butterfly
Magyarországra is ellátogat a 100%-ig napenergiával működő Solar Butterfly
 
A Solar Butterfly 4 hónap alatt szinte minden európai országot meglátogat. Az első hónapban Nyugat-Európába utazott, a nyári szünidőben pedig az idő nagy részét Skandináviában töltötte. Amikor újra kinyitnak az iskolák, beutazza Kelet-Európát, október végén pedig visszatér Svájcba, innen indul majd tovább a világkörüli útjára a harmadik szakaszban, melynek első állomása 2023 júniusában Észak-Amerika lesz.
 
A Solar Butterfly projekt sem kis vállalkozás, hiszen 4 év alatt 200 000 kilométert tervez megtenni, kilencven országot bejárva. A túra most a második szakaszába lépett, és a magyar közönség szeptember 10-én találkozhat is Solar Butterfly-al és feltalálójával.
 
A rendezvényen lesz e-motorbemutató, e-motor menetpróba, e-motorbicikliztetés gyerekeknek, előadás az elektromos autók influenszerétől, Handrástól, workshopok, interaktív e-motorbicikli összeszerelés, és vegán ételek és harapnivalók. Az eseményről további információk az Elektrobiker weboldalán (https://www.elektrobiker.hu/emobilitasnapja/).
 
A benzin ársapka várható megszüntetése előtt pedig még kedvezményes e-motor vásárlásra is lesz lehetősége mindazoknak, akik már meghozták a döntést a fenntarthatóbb élet mellett.
 
Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött:
 
Fotó: Instagram/SolarButterfly

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.