2022. 09. 21. - 11:30

Jól teljesített a nyári turisztikai szezon

Jól teljesített a nyári turisztikai szezon

A koronavírus-járványt megelőző szintű eredményeket produkált a nyári turisztikai szezon Magyarországon.

A hazai szálláshelyek idén 16,4 millió vendégéjszakát regisztráltak, ami megegyezik a 2019-es szezon eredményével – tudatta a turizmusonline.hu.
 
A szálláshelyek szolgáltatóinak csaknem 250 milliárd forintos bevétele volt, ezek 74 százaléka a vidéki szálláshelyekből ered.
 
Egyre többen mennek vidékre pihenni, de a nyári szezonban egyértelműen vezet a Balaton. Ezt követi Debrecen térsége, a Mátra-Bükk, majd pedig Budapest és környéke.
 
A nyári szezonban egyértelműen vezet a Balaton
A nyári szezonban egyértelműen vezet a Balaton
 
Az elmúlt esztendők lendületét a jelek szerint megtartott a hazai turizmus, sőt, jelentősen nőtt a külföldi vendégek száma is hazánkban – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Kicsit részletesebben, 2022 júniusban 4 millió, júliusban 6,1 millió, augusztusban 6,3 millió vendégéjszakáról érkeztek adatok a szálláshelyektől a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központba (NTAK).
 
Azzal, hogy összesen 16,4 milliónyi vendégéjszakát töltöttek el az emberek a különböző helyeken, az idei főszezon elérte a koronavírus-járvány előtti, 2019-es nyári eredményt – tudatta a turizmusonline.hu.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.