2022. 10. 10. - 12:30

Hungarikum Hotel nyílt Lakiteleken

Hungarikum Hotel nyílt Lakiteleken

Négycsillagos szálloda nyitotta meg kapuit a Bács-Kiskun megyei településen, a Lakiteleki Népfőiskola területén.

Megnyílt a négycsillagos Hungarikum Hotel Lakiteleken. A 79 szobás superior szálloda a Lakiteleki Népfőiskola területén áll, két év alatt épült fel, 8 milliárd forintos állami támogatásból.
 
A hotel a helyi termálvízből adódó lehetőséget is hasznosítja és 80 munkahely jött létre az átadásával – írta meg a turizmusonline.hu.
 
A szálloda célja, hogy támogassa a népfőiskolai hálózatot és segítsen a szervezet önfenntartóvá tételében.
 
Megnyílt a négycsillagos Hungarikum Hotel Lakiteleken
Megnyílt a négycsillagos Hungarikum Hotel Lakiteleken
 
Az új épületet Tamás Gábor főépítész, Makovecz-tanítvány tervezte, s igen szokatlan a formája: ölelő karnak látszik, tartalmában és formájában egyaránt a magyar értékeket jeleníti meg.
 
A Hungarikum Hotel hangulata klasszikusan elegáns – de nem nélkülözik a korszerű technológiai megoldásokat - a szobák pedig egy-egy hungarikum nevét viselik.
 
Mint azt Lezsákné Sütő Gabriella, a népfőiskola igazgatója elmondta: a jövőben szeretnék gyógyszállóvá minőséíteni a hotelt, s 2023-ban a tervek szerint új, ezer főt befogadó rendezvénycsarnok is készülne hozzá. Megjegyezte, hogy nemsokára a TB-támogatott páciensek is igénybe vehetik majd a szállodát.
 
Érdemes tudni, hogy a Lakiteleken működő, 26 hektáros Hunagrikum Liget 40 létesítményét termálvízzel fűtik, s napelem-parkot is kialakítanának a területen – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Fotó: hungarikumhotel.hu
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.