2022. 05. 26. - 09:13

Bevásárlás kényelmesen, olcsón: tippek a takarékos bevásárláshoz

Bevásárlás kényelmesen, olcsón: tippek a takarékos bevásárláshoz

Rohanó világunkban a bevásárlás beillesztése az egyre sokasodó heti tennivalók közé sokak számára igen komoly kihívást jelent. Az emberek sokáig dolgoznak vagy utazniuk kell a munkahelyükre, ami jelentős időveszteséggel jár. 

Nem mindenkinek van ideje arra, hogy nap mint nap beugorjon a helyi szupermarketekbe, a közeli Lidl üzletek vagy éppen Spar üzletek valamelyikébe. Sőt a bevásárlás sajnos sokszor a szabadidő vagy a hétvégi program kárára mehet. Éppen ezért a bevásárlással töltött idő minimalizálása kiemelt fontosságú a legtöbb dolgozó ember számára.
 
Ha fővárosban, Budapest agglomerációjában vagy valamelyik vidéki nagyvárosban élünk, érdemes kihasználunk a nagyáruházak nyújtotta kényelmi szolgáltatásokat, köztük az online bevásárlást, amelynek köszönhetően rengeteg időt, pénzt és energiát takaríthatunk meg, főként ha emellett figyelemmel kísérjük az üzletláncok kedvezményes kínálatát, például az Aldi akciós újság, a Lidl akciós újság termékeit. Rákereshetünk a Spar akciós újságára is, amely a Spar Győr, a Spar Kecskemét áruházak vagy az ország bármelyik más Spar üzletének kínálatára érvényes, csakúgy, mint az online kínálatra.

Online bevásárlás otthonról, kényelmesen

Szerencsére ma már a legtöbb üzletlánc termékei online webáruházból is beszerezhetőek. Érdemes itt megemlíteni az Aldi online vásárlási szolgáltatását, a Tesco otthonról online szolgáltatását, a hamarosan elérhető Lidl webáruházat vagy a Spar online shopot. Ezeknek az online szolgáltatásoknak a legfőbb célja, hogy levegyék a vásárlók válláról a bevásárlás terhét, szó szerinti és átvitt értelemben egyaránt.

Nem kell a cipekedéssel bajlódnunk, hiszen a legtöbb nagy áruház akár házhoz is szállítja a webáruházban megrendelt termékeket. Ha nincs időnk személyesen elmenni bevásárolni, online rendelésünket egyszerűen és gyorsan leadhatjuk az adott üzlet webáruházában, és igénybe vehetjük akár az Aldi házhozszállítási szolgáltatását, ha az Aldi termékeket részesítjük előnyben, de akár Spar üzletek vagy hamarosan már a Lidl üzletek termékeit is kényelmesen beszerezhetjük otthonunkból is telefonunk vagy notebookunk segítségével. 

Élelmiszer házhozszállítás: segítség a vásárlásban

Be sem kell tennünk a lábunkat az üzletbe, s a termékeket akár még aznap, de legfeljebb 24 órán belül kézhez kapjuk. Emelett online vásárlás közben megtekinthetjük az adott áruház kedvezményes kínálatát is, szemezgetve a Lidl akciós újság, az Aldi akciós újság vagy bármelyik más üzletlánc online felületén elérhető akciós újságának kedvezményeiből.

Ha pedig olyan településen élünk, ahol az online rendelések házhozszállítása jelenleg még nem elérhető, a legtöbb nagy üzletlánc személyes átvételi lehetőséget biztosít vidéki vásárlói számára is. Így például ha Kecskeméten élünk, és szeretnénk igénybe venni a Spar webáruházi rendelés szolgáltatását, a Spar online shopban leadott rendelésünket átvehetjük a Spar Kecskemét áruházban, az általunk kiválasztott napon, az előre megadott kétórás idősávban, természetesen a Spar nyitvatartási idején belül. 

A takarékos bevásárlás kulcsa: tervezés

Az online bevásárlás további előnye, hogy már vásárlás közben pontosan látjuk a rendelésünk értékét a kosárban található termék pontos árával együtt. Ezáltal a fizetés során sem érhet bennünket meglepetésként a végösszeg láttán. Mobiltelefonunkon keresztül összeállíthatjuk, megtervethetjük online rendelésünket, s a a végösszeget esetleg túl magasnak találjuk, valamelyik kevésbé szükséges terméket kivehetjük a kosarunkból. 

Emellett segítségünkre lehetnek az online felületen szintén elérhető akciós újságok és szórólapok is, amelyekben az üzletláncok kedvezményes áron megvásárolható termékeit találjuk meg.

Ezek az akciós termékeket tartalmazó katalógusok állandó időközönként megjelenő kiadványok, amelyek a takarékosságot szem előtt tartó vásárló barátai. Nem csak akkor érdemes őket átlapozni, ha személyesen készülünk lebonyolítani a bevásárlást, például a Spar Kecskemét vagy az Aldi Győr áruházakban, hanem segítségünkre lehetnek abban az esetben is, ha a rendelésünket az adott áruház online felületén adjuk le. 

A Lidl akciós újság, az Aldi akciós újság vagy épp a Spar szórólap megtekintésével átfogó képet szerezhetünk arról, milyen termékeket érdemes megvásárolni az adott héten, illetve melyek azok a termékek, legyen szó a Lidl, Spar vagy az Aldi termékről, amelyekből esetleg érdemes nagyobb mennyiséget is beszerezni. Ennek köszönhetően nem csupán pénzt, de időt is megtakaríthatunk, hiszen nem kell az üzletsorok között bolyonganunk és időt fecsérelnünk a kedvezményes termékek felkutatásával. 

Élelmiszer és még sok más egyéb

Az ismert hipermarketek és szupermarketek online webáruházában a friss, fagyasztott és tartós élelmiszerek mellett számtalan terméktípus közül válogathatunk.

Találunk kozmetikai cikkeket, háztartási vegyiárut, állateledelt vagy háztartási gépeket is. Az Aldi újságban vagy a Spar szórólapban szereplő termékek java része megvásárolható online rendeléssel is. Ha például a fogkrém van otthon kifogyóban, és az általunk használt márka az Aldi akciós újságban éppen kedvezményes áron szerezhető be, megrendelhetjük az Aldi webáruházon keresztül is. 

A Lidl online webáruháza ugyan jelenleg még nem elérhető Magyarországon, ezért a Lidl katalógusban szereplő kínálat csak a Lidl üzletekre érvényes. Ha nincs időnk személyesen lebonyolítani a bevásárlást, a Lidl szórólap mellett érdemes az webshoppal rendelkező üzletláncok akciós kínálatát megtekinteni a rendelés összeállítása és leadása előtt. Ennek köszönhetően jó pár forintot lefaraghatunk a fizetendő végösszegből.

 

S.U

j.M

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.