2022. 05. 23. - 09:50

Árpából lett a kakaó

Árpából lett a kakaó

Meghökkentő: kakaót nem tartalmazó csokialternatíva készült egy - nem újkeletű - erjesztési eljárással. A kakaómentes csokoládé lényegében árpa.

Újabb meglepő újdonság született a gasztronómiában: egy londoni startup cég kakaómentes csokoládét hozott létre.
 
A WNWN elnevezésű csoport árpaszubsztrátumot használt alapul. Ez ugyanis egy bizonyos baktériumkombináció és erjesztés használatával átalakul barna pasztává.
 
A megoldással teljesen kihagyható a kakaóbabok héjazása és megpörkölése, de gyártás további része pedig megegyzik a hagyományos csokoládééval - tudatta a The Spoon.
 
Egy londoni startup cég kakaómentes csokoládét hozott létre
Egy londoni startup cég kakaómentes csokoládét hozott létre
 
Az újdonság nemcsak különleges, de ökológiai lábnyoma is kisebb. Csaknem 80 százalékkal kevesebb szén-dioxid-kibocsátással jár. A nyersanyag előállítása kapcsán semmilyen etikailag kifogásolható körülmény nem merül fel – tudatta a The Spoon.
 
Az árpaszubsztrátum alapú csoki emelett manapság igencsak értékelt előnyökkel bír: glutén. és pálmaolajmentes, vegán, koffein sincs benne. Emellett kevesebb cukorral készül, mint a hagyományos.
 
A terméket a startup cég már kínálja, saját honlapján keresztül. Ára dobozonként 10 font, azaz jelenleg nagyjából 4500 forint.
 
Fotó: WnWnfoodlabs.com
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.