2022. 01. 17. - 11:00

Angyalbögyörőt mutat be Magyarország Dubajban

Angyalbögyörőt mutat be Magyarország Dubajban

Hazánk gasztronómiai kínálata is kiemelt szerepet kap majd a Dubaji Világkiállításon. A magyarok ezúttal az arab ízek és a magyar hagyományok ötvözésével készülnek.

Igazi különlegességgel készül Magyarország a Dubaji Világkiállításra, mely 2022 március 31-ig látogatható. A Magyar Pavilonban kiemelt szerepe lesz a gasztronómiai kínálatnak, melyben ezúttal az arab világ ízeit és a hazai hagyományokat ötvözik – tudatta a turizmusonline.hu.
 
Az ételt Pintér Károly, a pavilon séfje tervezte meg, inspirációként alkalmazva a Dubaji ízeket, hangulatot, fűszereket.
 
Az Angyalbögyörő elnevezésű fúziós étel kimondottan a kiállításra készül. Tépett kacsahús, klasszikus nudli, valamint arab datolyakrém, pisztácia, bodzás hibiszkusz-zselé és az ismert keleti zatar fűszer a főszereplője. 
 
A séf a konyhában - Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség
A séf a konyhában - Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség
 
A fogás iránt már most nagy érdeklődés, de a kínálatban szerepel az egyedi halászlé is, mely karácsony óta elérhető a Magyar Pavilon bisztrójában - adta hírül a turizmusonline.hu.
 
Modern felfogásban mutatják be a hagyományos magyar konyhát, s a szezonalitást sem mellőzik. A pavilon konyhájában 8 olyan ember tevékenykedik, akik a szakma legjobbjának számítanak.
 
A menüsort pedig az ugyancsak figyelemreméltó szakmai múlttak bíró, nemzetközileg is elismert séf állította össze, Csapody Balázs, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia alelnökével együtt – írta meg a turizmusonline.hu.
 
Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.