2022. 01. 17. - 11:00
Angyalbögyörőt mutat be Magyarország Dubajban
Hazánk gasztronómiai kínálata is kiemelt szerepet kap majd a Dubaji Világkiállításon. A magyarok ezúttal az arab ízek és a magyar hagyományok ötvözésével készülnek.
Igazi különlegességgel készül Magyarország a Dubaji Világkiállításra, mely 2022 március 31-ig látogatható. A Magyar Pavilonban kiemelt szerepe lesz a gasztronómiai kínálatnak, melyben ezúttal az arab világ ízeit és a hazai hagyományokat ötvözik – tudatta a turizmusonline.hu.
Az ételt Pintér Károly, a pavilon séfje tervezte meg, inspirációként alkalmazva a Dubaji ízeket, hangulatot, fűszereket.
Az Angyalbögyörő elnevezésű fúziós étel kimondottan a kiállításra készül. Tépett kacsahús, klasszikus nudli, valamint arab datolyakrém, pisztácia, bodzás hibiszkusz-zselé és az ismert keleti zatar fűszer a főszereplője.
A séf a konyhában - Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség
A fogás iránt már most nagy érdeklődés, de a kínálatban szerepel az egyedi halászlé is, mely karácsony óta elérhető a Magyar Pavilon bisztrójában - adta hírül a turizmusonline.hu.
Modern felfogásban mutatják be a hagyományos magyar konyhát, s a szezonalitást sem mellőzik. A pavilon konyhájában 8 olyan ember tevékenykedik, akik a szakma legjobbjának számítanak.
A menüsort pedig az ugyancsak figyelemreméltó szakmai múlttak bíró, nemzetközileg is elismert séf állította össze, Csapody Balázs, a Magyar Bocuse d'Or Akadémia alelnökével együtt – írta meg a turizmusonline.hu.
Fotó: Magyar Turisztikai Ügynökség
L.A.