2022. 09. 15. - 15:07

A mesterséges intelligencia alapú poggyászvizsgálat a turizmusban

A mesterséges intelligencia alapú poggyászvizsgálat a turizmusban

A globális utazási iparág egy hatalmas és folyamatosan növekvő ágazat, amelyben naponta emberek milliói utaznak. Ezen utasok biztonságának és védelmének garantálása alapvető fontosságú, és ez az a terület, ahol a fejlett röntgensugaras poggyászvizsgálati rendszerek a képbe kerülnek.

 

Ezen a piacon a biztonsági átvilágító rendszerek elengedhetetlenek és meg kell felelniük bizonyos előírásoknak. Ahhoz, hogy a tárgyakat gyorsan megvizsgálják az olyan érzékeny területeken, mint a repülőterek, ahol jellemzően jelentős utasforgalom van, a hatóságoknak kifejezetten nagy pontosságot kell biztosítaniuk a tárgyak felismerése és kategorizálása terén.
 
Mivel naponta emberek milliói utaznak világszerte, elengedhetetlen, hogy a repülőterek az utasok táskáinak tartalmát ellenőrizve biztonsági ellenőrzéseket tartsanak fenn. A röntgensugarak a biztonsági átvizsgálási folyamat felgyorsítására szolgálnak azáltal, hogy a tiltott tárgyakat röntgenfelvételeken keresztül észlelik. A jelenlegi röntgensugaras poggyászvizsgálati rendszerek a mesterséges intelligencia segítségével továbbfejleszthetők.
 
Összesített bőrönd 2
 
A mesterséges intelligencia alapú poggyászvizsgálat a turizmusban
 

A fotó mesterséges intelligenciával-robottechnikával készült

 
 A mesterséges intelligencia-alapú poggyászvizsgálati rendszerek gyorsan integrálhatók a jelenlegi algoritmusokba, és képesek a tiltott tárgyakat a röntgenképeken keresztül felismerni. Ez segít riasztást küldeni az átvilágítóknak, hogy azok megfelelő intézkedéseket hozhassanak. Ennek eredményeképpen a biztonsági átvizsgálási folyamat hatékonyabbá válik és az utasok meggyőződhetnek arról, hogy biztonságukat figyelembe veszik.
 
Ezek a rendszerek mesterséges intelligenciát (MI) használnak a táskákban, bőröndökben és egyéb poggyászokban lévő tiltott tárgyak felderítésére. Ez teszi őket bármely repülőtér biztonsági átvizsgálási folyamatának alapvető részévé.
 
A mesterséges intelligencia-alapú poggyászvizsgálati rendszerek használatának egyik fő előnye, hogy képesek a tiltott tárgyakat a röntgenfelvételeken keresztül felismerni, kategorizálni, majd automatikus jelzést küldeni számítógépen keresztül. Ez segít felgyorsítani a biztonsági átvizsgálási folyamatot és védelmezi az utasokat.
 
Az ilyen rendszereket létrehozó szoftverfejlesztőknek biztosítaniuk kell, hogy azok megfeleljenek bizonyos előírásoknak ahhoz, hogy hatékonyak legyenek. Számos különböző vállalat kínál mesterséges intelligencia alapú poggyászátvilágító rendszereket. Emellett a repülőterek profitálhatnak a megnövekedett utasforgalomból, ha ilyen rendszereket használnak biztonsági ellenőrzéseik irányításához.
 
 
 
 
T.K.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.