2022. 08. 15. - 11:50

A Huncut szilva herceg Magyarország tortája

A Huncut szilva herceg Magyarország tortája

Nagykőrösi cukrász munkáját dícséri az idei ország tortája, amely a Huncut szilva herceg nevet kapta. Cukormentes tortát is választottak: ez pedig egy szegedi mű, a Nagyi kedvence lett.

Megvannak az ország tortái: a klasszikus ország tortája Karikó Orsolya nagykőrösi cukrász munkája, a Huncut szilva herceg – tudatta az MTIKarikó Orsolya és az ország tortája
 
Az édességet a szilva és az egri vörösbor harmonikus ízpárosítása jellemzi és a Vanília & Gelarto Kézműves Cukrászatban készült. 
 
Második helyen végzett a szigetszentmiklósi Levendula és Kert Cukrászda tortája, a Lakatos Pál alkotta Kék kötény kincse. A budapesti Major Cukrászda került a harmadik helyre, Szivós Zita alkotásával, az Évszakok nevű tortával – írta meg az MTI.
 
 
A cukormentes ország tortáját Gyuris László, a szegedi Virág Cukrászda és Kávéház cukrászmestere készítette el, aki a Nagyi kedvence nevet adta az édességnek.
 
Ebben a finomságban a málnavelő, a fehércsokoládés pisztáciaropogós képviselteti magát, valamint mascarpone mousse hibiszkuszvirággal és csipkebogyóvelővel. A piskótában nincs gabonaliszt.
 
Második helyet ért el ebben a kategóriában Sztaracsek Ádám és Szirmai Péter, a komáromi Jánoska Cukrászda munkatársai.
 
Ők Csokoládé királyfi néven készítettek tortát, míg harmadiknak választották Sabján Adrienn Epres túrógombóc nevű tortáját – ő a Cake to go Budapest cukrásza – adta hírül az MTI.
 
Fotó: Instagram/Magyar Cukrász Ipartestület
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.