2022. 07. 14. - 11:20
A csokoládé a „bor helyébe” léphet?
Szakértők szerint ugyanúgy élvezhetjük a csokoládét a jövőben, mint egy minőségi bort - különböző címkékkel és évjáratokkal.
Meglepő változás jöhet a csokoládékínálatban: a jövőben a csokoládét így lehet majd úgy élvezni, mint a különböző címkés és évjáratú borokat.
Szakértők szerint ugyanis a termelők képesek lesznek a csokit bogyós gyümölcsös, diós vagy akár karamelles ízűvé varázsolni anélkül, hogy további összetevőket adnának hozzá.
Ehhez csupán a kakaóbab erjesztési módját kell megváltoztatniuk – máris változatos ízeket hozhatnak létre.
Ugyanúgy élvezhetjük a csokoládét a jövőben, mint egy minőségi bort?
„Azt hiszem, az iparág lassan olyanná válik, mint a boripar. Az emberek kedvenc ízükben élvezhetik majd a csokoládét, egy adott országból vagy egy bizonyos esztendőből” – mondta dr. David Gopaulchan, a Nottingham Egyetem munkatársa a Royal Society nyári kiállításán.
A szakértő hozzátette, nemcsak az ízek lennének gazdagabbak, egészségesebbé is válna a csoki.
„A jobb természetes íz azt is jelenti, hogy kevesebb cukrot és több kakaót használhatunk, ami egészségesebbé teszi a csokoládét” – fogalmazott dr. Gopaulchan.
L.A.