2023. 04. 20. - 09:05

Gazdaságos megoldások a mindennapokban: a keringető szivattyúk színes kínálatáról

Gazdaságos megoldások a mindennapokban: a keringető szivattyúk színes kínálatáról

A keringető szivattyú szinte minden modern háztartás kötelező berendezése. A szóban forgó műszer a kazánban felmelegített víz folyamatos áramlását biztosítja a fűtési rendszer hőleadó egységeiben, a csövekben és a radiátortestekben. Tulajdonképpen ez a berendezés tehát egy praktikus vízszivattyú, ami nagy szerepet játszik abban, hogy a radiátorokban lévő, hőmérsékletéből veszített folyadék újra a kazán felé áramolhasson, ahol aztán ismét felmelegedve visszatérhet az épület „érrendszerébe”.

Választékból nincs hiány

keringető szivattyú praktikus eszköz lévén számos kivitelezésben képviselteti magát a piacon. Rengeteg verziója van, gyártótól függően is, és mindegyiknek megvan a maga speciális felhasználási útmutatója. A keringető szivattyú bekötése ugyanis nagyban függ az adott háztartás kazánjától.

Az egyik leggyakoribb tévhit

A téméban laikusok azt gondolhatják, a keringető szivattyú felhasználása már csak azért sem lehet gazdaságos megoldás, mert a berendezésnek állandóan üzemelnie kell, amikor fűtünk. Nos, e kijelentés nem állja meg a helyét a gyakorlatban. A szivattyú nem üzemel 0-24-ben a fűtési szezonban sem. A modern egységek ugyanis már rendelkeznek egy rendkívül praktikus hőszabályzós érzékelővel is, ami folyamatosan figyeli a víz hőmérsékletét, és annak függvényében üzemelteti a szivattyút.

A keringető szivattyúk a teljesítményük vonatkozásában is széles spektrumot járnak be

Minél nagyobb a háztartás, minél több helyiséget kell kifűteni, annál nagyobb teljesítményűnek kell lennie ideális esetben a szivattyúnak. Ez logikus, gondoljunk csak bele: egy nagyobb paraméterekkel rendelkező épületben a víznek is nagyobb utat kell megtennie, annak megfelelő cirkulációját pedig egy teljesítményében erősebb berendezés szavatolhatja zökkenőmentesen. Nos, a népszerű Szivattyú Outlet palettája roppant széles választékkal operál, így a választásunkat abszolút személyre szabhatjuk. Nagy nevekből természetesen nincs hiány az illusztris listán, csak, hogy néhányat említsünk a sok közül: Grundfos, WILO és NMT modellek gazdag kínálata várja, hogy elmerüljünk a kétségtelenül izgalmas világukban.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.