2022. 08. 17. - 13:17
Új IoT technológia segít a hűtőberendezéseken
![Új IoT technológia segít a hűtőberendezéseken](/upload/2022/Augusztus/okoshuto_nyitokep.jpg)
Az élelmiszerek minőségének és biztonságának biztosítása iránti igény számos, az élelmiszerek hőmérsékletét nyomon követő technológia, például a LoRaWAN kifejlesztéséhez vezetett.
A LoRaWAN egy nagy hatótávolságú, kis teljesítményű és nagy területű IoT-kommunikációs technológia, amely az áruk minőségének nyomon követésére használható.
Alkalmazható még a hűtőszekrények és más konyhai berendezések hőmérsékletének megfigyelésére, biztosítva, hogy az mindig a megengedett értéken belül legyen.
A LoRaWAN az áruk helyét is képes ellenőrizni, lehetővé téve az éttermek számára, hogy megfeleljenek az élelmiszerbiztonsági kockázatkezelési módszereknek.
![](https://www.nice.hu/upload/2022/Augusztus/okoshuto_cikktorzsbe.jpg)
Az élelmiszerek népszerűsége azonban az élelmiszeripart is az egyik legnagyobb kihívást jelentő iparággá tette az élelmiszerbiztonság szempontjából. Az éttermeknek gyakran manuálisan kell ellenőrizniük a hűtőberendezéseket, ami pontatlan, költséges és hibakockázatos lehet.
Emellett sok étterem nem rendelkezik külön hűtőlánc-felügyeleti rendszerrel. Ennek eredményeképpen az élelmiszer-minőséggel kapcsolatos problémák gyakran nem kezelhetők valós időben.
Az IoT hűtőlánc-felügyeleti rendszerek segíthetnek megoldani ezt a problémát, mivel valós idejű nyomon követést biztosítanak az élelmiszerek hőmérsékletéről és az adatok nyomon követéséről bármilyen típusú eszközről. Ezekkel a rendszerekkel biztosítható, hogy a hűtőszekrények és más konyhai berendezések hőmérséklete mindig a megengedett értéken belül legyen.
Használhatók továbbá az áruk helyének nyomon követésére és egyéb környezeti feltételek, például a páratartalom és a fényerősség monitorozására is.
Egy több régiót támogató hálózati szervermegoldás használható az IoT-hűtőláncfigyelő rendszerek globális flottájának kezelésére. Ez lehetővé tenné, hogy a világ különböző részein található éttermek megfeleljenek a helyi élelmiszerbiztonsági előírásoknak.
H.A.