2022. 08. 20. - 13:26

A mesterséges intelligencia és a 4K képérzékelő kombinációja az Insta Link 4K webkamerában

A mesterséges intelligencia és a 4K képérzékelő kombinációja az Insta Link 4K webkamerában
Az Insta360 a gömb alakú akciókameráikról híresült el, amelyek a kettős lencsés kialakítást mesterséges intelligencia funkciókkal kombinálják, hogy a professzionális megjelenésű videók készítése elérhetőbbé váljon a felhasználók számára. Ezeket a képességeket pedig most arra használták fel, hogy valami újat kínáljanak a webkamerás közönségnek az Insta360 Link formájában.

A 360 fokos kamerák terén piacvezető gyártó egy olyan webkamerával rukkolt elő, amely kihasználja a mesterséges intelligencia algoritmusait és képalkotási szakértelmét, hogy még intuitívabb felhasználói élményt nyújtson. Akár irodai megbeszélésekhez, akár a családdal való kapcsolattartáshoz vagy éppen élő közvetítéshez használ valaki kamerát, ezentúl minden téren újszerű funkciók állnak rendelkezésre.

Az Insta360 Link egy 4K-s webkamera, amely nagy, fél hüvelykes képérzékelővel rendelkezik, ez pedig lehetővé teszi, hogy 4K-s felvételek készüljenek 30 fps sebességgel, valamint 1080p-s felvételek 60 fps sebességgel. Van HDR mód is, bár "csak" 1080p vagy 720p felbontásban, ez esetben csökkentett, 30 fps képkockasebességgel készíthetünk felvételeket.

De nem kell nélkülözni az automatikus expozícióbeállítást sem, így a felvételek a környezeti megvilágítástól függetlenül természetesnek tűnnek. A nagyméretű érzékelő, valamint az ISO 100 és 3200 közötti érzékenység tiszta képet ígér még gyenge fényviszonyok között is, a fázisérzékelős autofókusz pedig gyorsabb fókuszálást nyújt az átlagos webkameráknál.

A tripla kardántengelyt a kamera a stabil felvételek fenntartásához használja. Mivel a legtöbb webkamera amúgy is álló helyzetben marad, általában nélkülözni szokták, de itt nem ez a helyzet: a háromtengelyes gimbal objektív stabilan forogni tud, így küszöbölve ki a rázkódásokat és lötyögéseket.

Ezt a lencsefelállítást a webkamera mesterséges intelligencia alapú témakövetése alkalmazza, biztosítva, hogy a webkamera mindig a kép közepén tartsa a témát, még akkor is, ha mozgásban van. Nem probléma az sem, ha a felhasználó távolabb kerül a webkamerától, mivel így is tisztán fog látszódni, köszönhetően az akár a 4X-es zoom automatikus aktiválódásának.


Mesterséges intelligencia teszi okosabbá az Insta360 Link webkamerát

Az Insta360 Link-et kettős mikrofonnal szerelték fel, ami automatikus zajszűréssel büszkélkedhet, ezáltal csökkentve a háttérneszeket. Emellett ott az automatikus erősítésszabályozás, segítve a beszédhang kiemelését, továbbá gesztusvezérlés is elérhető, mely lehetővé teszi a kamera egyszerű kézmozdulatokkal történő kezelését.

A szerkezetet felvértezték az úgynevezett DeskView üzemmóddal. Ez arra utasítja a kamerát, hogy lencséjét lefelé irányítsa (tehát pl. nézzen le az asztalra) akkor, amikor a felhasználó valamit meg akar mutatni a webkamerának - legyen az mondjuk egy jegyzet vagy egy makett. Valamint ennek párjaként rendelkezésre áll egy whiteboard üzemmód is, amely képes fókuszálni és elkülöníteni az írótábla tartalmát, kiemelve azt a túloldalon lévők számára.

A kamera mindemellett kínál egy felülnézeti módot is a madártávlatból való látószöghöz (ehhez állványra kell szerelni), mely tökéletes többek között termékkicsomagoló videók közvetítésekhez. De nem kell nélkülözni a portrémódot sem, hiszen ezáltal vágatlan 16:9-es képarányban készíthetők felvételek a livestreaminghez.

További jellemzői közé tartozik az 1/4 hüvelykes rögzítő, a beépített klipsz (a monitor tetejére történő felhelyezéshez), valamint egy társalkalmazás, amellyel a képkockasebességet, a felbontást, a fehéregyensúlyt, az expozíciót és egyéb beállításokat lehet szabályozni. A gyártó szerint a webkamera teljes mértékben kompatibilis a Zoom, a Microsoft Teams, a Skype, a Google Meet és az összes többi népszerű videokonferencia-alkalmazással.

Az Insta360 Link már kereskedelmi forgalomban is kapható, ára az Egyesült Államokban 299,99 dollár, azaz nagyjából 115.000 forint.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.