2018. 03. 06. - 09:50

Valós idejű fordító készül a mesterséges intelligencia által

Valós idejű fordító készül a mesterséges intelligencia által

Az Amazon valós idejű, azaz rögtön reagáló fordítón dolgozik Alexa programján, amely a mesterséges intelligencia segítségével élő fordításokat tehet lehetővé.

Az Amazon olyan fejlesztésen munkálkodik, amely az Amazon Alexa számára lehetővé teszi az élő fordításokat – a Yahoo Finance jelentése szerint.

A felhasználó kérheti az Alexát bármilyen mondat lefordítására, a program pedig igyekszik a helyi kultúrát, jellegzetességeket is beintegrálni abba, ahogyan azt lefordítja.

Ezzel a mesterséges intelligencia használatával előretörő Amazon még egy előnyt szerzett versenytársaival, a Google Home-mal és az Apple HomePoddal szemben.

Mesterséges intelligencia: az Amazon Alexa hamarosan képes lehet teljes beszélgetést egyidejűleg fordítani

Mesterséges intelligencia: az Amazon Alexa hamarosan képes lehet teljes beszélgetést egyidejűleg fordítani

Jelenleg az Alexa program képes lefordítani bármilyen szót vagy mondatot. Ám az Amazon abban bízik, hogy a jövőben valós fordítóként is működhet, teljes beszélgetéseket lefordítva akkor, amikor azok elhangzanak. Olyasmi ez, amelyet a Google korábban kipróbált a Pixel Buds-al, s ez nem éppen új koncepció a piacon. Az Amazon azonban arra törekszik, hogy egyszerre több beszélgetést is képes legyen fordítani.

Amennyiben az Amazon sikeres lesz a szoftver-készítésben, nagyon hatékony és felhasználóbarát fordításokat oldhat meg – vagyis a lehetőségek végtelenek.

Képes lesz arra, hogy a Google Pixel Buds-hoz hasonló eszközt hozzon létre, vagy elindítsa az Alexa fordítókat a jelenlegi okostelefonokon.

Az Alexa fordító később akár okostelefonokon is futhat majd

Az Alexa fordító később akár okostelefonokon is futhat majd

Egyelőre nem világos, miként fogja az Amazon ezen készségekkel az Alexát bővíteni és hogyan kap meg valamennyi szükséges fordítási képességet. Megvan rá az esély, hogy még sokat kell dolgoznia a funkción, az alapoktól, ahogyan a Google-nak kellett a Google Translate esetében.

A mesterséges intelligencia használata azonban a közeljövőben lehetővé teheti, hogy program fordítson le teljes beszélgetéseket, akkor, amikor azok elhangzanak.

Búcsú Adrienn

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.