2023. 08. 07. - 11:40

Újraerdősítési projektet automatizál a mesterséges intelligencia

Újraerdősítési projektet automatizál a mesterséges intelligencia

Automatizálja az Amazon újraerdősítési projektjét a világ leghatékonyabb távolról irányítható robotja – mesterséges intelligencia alkalmazásával.

Új kísérleti projekt keretében mutatják be a szakemberek, milyen szerepet játszhat a felhőalapú számítástechnika abban, hogy az erdőfelújítás gyorsabbá, hatékonyabbá váljon és méretezhetőbb legyen - az ABB Robotics és a Junglekeepers amerikai non-profit szervezet fogott össze ennek érdekében.
 
Az erdővédő szervezetet támogatva a robotikai cég részt vesz az 55 ezer hektárnyi Amazonas esőerdő védelmére, illetve az erdőirtás visszafordítására irányuló küldetésben. 
 
Az ABB YuMi kobotja – azaz együttműködő robotja - egyedülálló bemutató keretében automatizálja az ültetési feladatokat egy kialakított „dzsungel laboratóriumban” - felgyorsítva a folyamatot és lehetővé téve, hogy a Junglekeepers önkéntesei hatékonyabb munkára fordítsák értékes idejüket és erőforrásaikat. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Három robot segíti az erdők rehabilitációját
 
Újraerdősítési projektet automatizál a mesterséges intelligencia
Újraerdősítési projektet automatizál a mesterséges intelligencia
 
Az ABB RobotStudio Cloud technológia révén az ABB szakértői szimulálják, finomítják és telepítik a YuMi dzsungelben végzett feladataihoz szükséges programozást, teszik mindezt a svédországi Västerås településtől 12 ezer kilométerre – vagyis, ez a világ legmesszebről irányítható robotja. Olvasd el: Erdőket menthet a mesterséges intelligencia
 
„Az ABB és a Junglekeepers együttműködése jól mutatja, hogy a robotika és a felhőtechnológia központi szerepet játszhat az erdőirtás - a klímaváltozás egyik fő okozója – elleni küzdelemben. A világ legtávolabbról irányítható robotjával végzett kísérleti programunk segít automatizálni az ismétlődő feladatokat, felszabadítja az erdőőrök idejét az esőerdőben végzett, fontosabb munkák elvégzésére és segít megőrizni a földet, amelyen élnek” – mondta el Sami Atiya, az ABB Robotics and Discrete Automation elnöke.
 
A magültetési folyamat általában teljes mértékben kézzel történik. A kobot azonban lyukat ás a talajba, beleejti a magot, a tetejére tömöríti a talajt, majd színkóddal megjelöli azt.
 
A YuMi megoldja a dzsungelőrök számára, hogy naponta két futballpálya méretű területet telepítsenek újra azokban a zónákban, ahol újraerdősítésre van szükség.
 
A robot által elvégzett feladatok helyett az erdőőrök a járőrözése koncenrálhatnak az illegális fakitermelők elrettentése érdekében, illetve a helyiek oktatására az esőerdők megőrzéséről és kifejlett facsemeték ültetéséről.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.