2018. 03. 11. - 09:20

Robottá alakuló légdeszka segíthet a házban?

Robottá alakuló légdeszka segíthet a házban?

Sokaknak lehet már ismerős az ún. hoverboard vagy légdeszka – 2016-ban reneszánszát élte. Most a mesterséges intelligencia segítségével megszületett a hoverboard új változata, amely nemcsak arra képes, hogy vigyen bennünket.

Nagy visszatérőnek számított 2016-ban a légdeszka vagy ismertebb nevén hoverboard. Korábban sokan kipróbálták, mert nemcsak újdonság volt, hanem mulattató dolog is. Rövid időn belül lecsengett azonban az őrület – ma már alig látni valakit ezzel közlekedni az utcákon.

Egy új cég most a fejébe vette, hogy megalkotja saját verzióját a hoverboardból, amely nemcsak arra képes, hogy elfurikázhassunk vele valahová.

Az utcán átlagosnak tűnik a légdeszka, avagy hoverboard

Az utcán átlagosnak tűnik a légdeszka, avagy hoverboard

A Loomo névre keresztelt eszköz olyan segway, amely képes fuvarozni az embert, de egy gombnyomással robottá alakul át. A mesterséges intelligencia új vívmánya robottá alakulását követően rendelkezik fejjel, amely megfordul, hogy szembenézhessen velünk, majd követhet bennünket és videókat készíthet. Együttműködik egy okostelefon-alkalmazással, amelyet szintén lehet használni a robot kontrollálására és mozgatására.

A mesterséges intelligencia használatával működő robotban Intel RealSense szenzor van, amely képessé teszi a gépet arra, hogy azonosítson és kövessen minket, még ha nem is vagyunk mellette. Felismeri a hangot is. Ha azt mondják neki, „OK robot”, elkezd figyelni ránk, ha pedig arra kérik, „Indulj”, elkezdi felkeresésünket. Visszaalakulhat segway-é is, hogy hordozni tudjon.

A Loomo azonban a mesterséges intelligencia használatával robottá alakul

A Loomo azonban a mesterséges intelligencia használatával robottá alakul

Az eszköz mulatságos újdonságnak tűnik, ám egyelőre nem tudni, miben lehet leginkább az ember hasznára. Képes például arra, hogy hordozza az embert egyik helyről a másikra, vagy odaszállítson neki dolgokat. Egy biztos, egyedi dolog, amelyre mindenki felkapja a fejét.

Aki próbálta a Loomo-t, azt mondja, az utazás sokkal simábban megy, mint egy szokványos légdeszka esetében.

Az azt gyártó cég jelenleg kampányt folytat az IndieGoGo projekt kapcsán, amely elérte a 100 ezer dollárt. Úgy hírlik, 1299 dollárba fog kerülni.

Búcsú Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.