2018. 01. 31. - 11:15

Nyílik Budapesten a mesterséges intelligencia központ

Nyílik Budapesten a mesterséges intelligencia központ

Közelebb hozza az új korszakot a mesterséges intelligencia központ megnyitása, melynek 2018-as megnyitása már karnyújtásnyira van Budapesten.

Mesterséges intelligencia központ nyitja meg kapuit a magyar fővárosban a Continental technológiai vállalat jóvoltából.

Ennek időpontja 2018 tavaszára tehető, s komoly szerepet kap majd az önvezető szoftverek kialakításában, hiszen a mesterséges intelligencia az alapja az automata vezetés fejlesztésének.

A kormány 1,37 milliárd forinttal támogatja az alapvetően 5,5 milliárdos beruházást. Ezzel a magyar szakemberek szakértelme is tovább bővülhet az automata vezetés terén, s elejét vegyük a baleseteknek. Ez az ún. Vision Zero célkitűzés – hangsúlyozta a Continental üzletágvezetője, Karl Haupt.

Mesterséges intelligencia - Az önvezető autónak számos dologra kell figyelnie

Mesterséges intelligencia - Az önvezető autónak számos dologra kell figyelnie

A cég hazai HR vezetője Markus Strothjohann elárulta, azért választották Budapestet, mert a magyar fővárosban már van aktív autóipari környezet, melyben nagy szerepe van a kutatóközpontoknak, egyetemeknek és egyéb specialistáknak.

A 2018 májusában megnyitó központban 100 hardver- és szoftver szakértő dolgozhat majd.

Olyan mérnököket is keresnek, akik ún. beágyazott alkalmazásokkal, rendszerekkel foglalkoznak és big data szakértők.

Ez a mesterséges intelligencia központ sokat tesz azért hogy Magyarország versenyképessége tovább nőjön, nem beszélve arról, hogy regionálisan igen nagy szerepet kap a kutatásfejlesztésben, mely az önvezető autók kialakításához kapcsolódik.

Ez a terület már most igen sok mérnököt foglalkoztat, s a projekt lényeges lépét jelent a hazai járműipar terén – emelte ki a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke, Ésik Róbert.

A mesterséges intelligencia által vezetett autókat azért kell tökélyre fejleszteni, mert tisztában kell lenniük vele, miként reagálnak a közlekedésben velük együtt részt vevő partnerek.

Nagyon fontos a folyamatos biztonság biztosítása.

Az új fejlesztőközpontban a mély gépi tanuláson lesz a hangsúly, illetve azon, milyen megoldásokat készíthetnek a komplex vezetési szituációk kezelésére – a gyorsan fejlődő technológia segítségével.

Fotó: Instagram

B.A.

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.