2020. 12. 28. - 09:45

Mesterséges intelligencia - Stroke-túlélőket támogat a járássegítő roboteszköz

Mesterséges intelligencia - Stroke-túlélőket támogat a járássegítő roboteszköz

A robotika és a mesterséges intelligencia napjainkban rengeteget tehet azokért az emberekért, akik súlyos betegségből épülnek fel. A ReWalk most stroke-túlélőket támogat.

A robotika és a mesterséges intelligencia számos, mozgásában korlátozott személynek segíthet manapság, azzal, hogy az elveszített funkciókat némileg visszaállítja a számára.
 
Legutóbb a ReWalk adományozott ún. ReStore exo-suit-ot stroke-ot túlélőknek a Brooks Rehabilitációs Intézetben a floridai Jacksonville-ben.
 
A ReWalk Robotics vállalat hordható eszközöket készít alsó végtag fogyatékossággal élő embereknek. A terápiás csoport speciális neuro-rehabilitációs központban alkalmazza majd a ReStore-t, hogy járás-edzéseket végezzen az agyvérzés utáni rehabilitációt igénylő betegekkel.
 
Csak Amerikában évente 800 ezer ember szenved el stroke-ot, kétharmaduk éli túl és igényel kezelést állapota javítására. Olvasd el: Így segíthetnek a robotok a fogyatékossággal élőknek
 
A Brooks Rehabilitációs vállalat 50 éve nyújt fizikai rehabilitációs szolgáltatásokat. A nonprofit szervezet az Egyesült Államok egyik legnagyobb fekvőbeteg rehabilitációs kórházát működteti - 160 ággyal, a régió egyik legnagyobb otthoni egészségügyi ügynökségével és több mint 40 ambuláns terápiás klinikával.
 
Robotika - Exo-csontvázak segítenek a stroke-túlélőknek
Robotika - Exo-csontvázak segítenek a stroke-túlélőknek
 
Magába foglal egy fekvőbeteg-rehabilitációs központot is, együttműködve a Daytona Beach-en levő Halifax Health-el, a Brooks Rehabilitációs Orvosi Csoporttal és két szakképzett ápolószolgálattal.
 
Több mint 55 ezer beteget kezelnek évente. Klinikai Kutatóközpontot is működtetnek, amely kimondottan a stroke-al, agysérülésekkel, a gerincvelő sérülésével és a rehabilitáció tudományának előmozdításával foglalkozik.
 
A ReStore viselhető készüléket úgy tervezték, hogy sokoldalú és alkalmazkodó legyen, így a korábbi robot technológiákkal szemben a használatot a szélütés-rehabilitációs betegek szélesebb körében teszi lehetővé - állítja a ReWalk Robotics.
 
„A fizikoterápia terén 50 éve elismert vállalatként a Brooks a technológiát nem eszköznek, hanem erőforrásnak tekinti, amely segíti klinikusainkat a minőségi eredmények elérésében a beteg rehabilitációja során - mondta el Robert McIver, PT, DPT, NCS, a Brooks klinikai technológiai igazgatója. – Az új adománynak köszönhetően további lehetőségeket kínálhatunk pácienseinknek a stroke utáni gyógyuláshoz.”
 
Larry Jasinski, a ReWalk vezetője hozzátette: a robotikus segédeszközök felajánlása a koronavírus-válság idején különösen fontos a betegek és az orvosok számára a közegészségügyi biztonsági protokollok támogatása érdekében. Olvasd el: Paralízises embereknek segít az új robotkéz
 
A ReStore exo-suit innovatív megoldás az agyvérzést átélt pácienseknek, s nagy örömmel adják át azt egy vezető országos gondozási központnak.
 
Érdemes tudni, hogy az ún. exo-csontvázak (exoskeleton) vagyis külső csontvázak visszatérítési jóváhagyást kaptak.
 
 
A ReWalk Robotics 2020 december elején bejelentette, hogy bezár egy 8 millió dolláros privát részvény-elhelyezési lehetőséget.
 
Februárban már lezárta a nyilvános ajánlatot, amellyel 7 millió dollár gyűlt össze. Mi több, szerződést kötött egy német egészségbiztosítóval, annak érdekében, hogy az arra jogosult, gerincvelő sérüléssel küzdő személyek pályázhassanak ReWalk 6.0 exoskeleton beszerzésére.
 
Emellett az Egyesült Államok Medicare & Medicaid Services központjai 2020 októberében az exocsontvázak első egészségügyi költségtérítési kódjával jelentették meg a ReWalk-ot. A vállalat létesítményei a Massachusetts-i Marlborough-ban, a németországi Berlinben és az izraeli Yokneamben találhatók meg.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.