2024. 04. 03. - 10:45

Mesterséges intelligencia – Itt az első elektromos, önjáró gyümölcspermetező

Mesterséges intelligencia – Itt az első elektromos, önjáró gyümölcspermetező

Már teljesen elektromos változatban is megjelent a GUSS Automation autonóm gyomirtó gyümölcsöskerti permetezőgépe, a gazdák nagy örömére.

Száz százalékban elektromossá teszi önálló gyümölcsöskerti permetező járműveit a GUSS Automation vállalat.
 
Az Electric GUSS-t úgy építették, hogy az megfeleljen a cég által elvárt magas követelményeknek. Ez az első elektromos autonóm gyomirtó-gyümölcsös permetező a világon.
 
Figyelemreméltó fejlettség
 
A technológiailag fejlett gép tervezésének köszönhetően csökkenti az üzemeltetési költségeket, miközben növeli a pontosságot és a hatékonyságot.
 
Az elektromos GUSS a GPS, a LiDAR és a szabadalmaztatott technológia kombinációját használja a pontos lefedés érdekében. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Félelmetes madárnak tűnik a permetező robot
 
Mesterséges intelligencia – Itt az első elektromos, önjáró gyümölcspermetező
Mesterséges intelligencia – Itt az első elektromos, önjáró gyümölcspermetező
 
Ráadásul, egyetlen alkalmazott számára is megoldja, hogy akár nyolc GUSS gép kombinációját üzemeltethesse és felügyelje járművéből, laptop segítségével.
 
Az Electric GUSS lehetőséget kínál a mezőgazdasági iparban tevékenykedők számára, hogy környezetbarát mezőgazdasági berendezésekkel permetezhessenek, mérsékelve a CO2-kibocsátást, a légszennyező anyagokat, valamint az üzemeltetők karbantartási költségeit.
 
A pontpermetezéses gyomirtó rendszer azonosítja a klorofillt a gyomokban és csak ott permetez, ahol észleli azokat.
 
Ezzel a technológiával a permetezett anyag akár 90 százalékát is meg lehet takarítani, növelve a pontosságot és a hatékonyságot, miközben a költségek és az anyagsodródás is csökken - ami jót tesz a környezetünknek és megőrzi az alkalmazottak biztonságát is.
 
Kevesebb munkaköltség és káros anyag
 
„Számtalanszor kérdezték már tőlünk, mikor tesszük a GUSS-t elektromossá. Számunkra az elektromos gyomirtó permetező létrehozása volt a legésszerűbb, mivel az akkumulátor élettartama egy egész műszakot kibír e rendkívül fontos gyümölcsöskerti feladat elvégzése közben – mondta Gary Thompson, a GUSS Automation vezérigazgatója. - Az alacsony üzemeltetési költségek, a nulla kipufogócső-kibocsátás és a helyszíni permetezésű gyomirtó technológia kombinálásával az Electric GUSS egy igazi nyertes.”
 
Az elektromos GUSS 10-12 órás teljes műszakban dolgozik, miközben teljes kapacitással permetez.
 
A hidraulikus vezérlésű, állítható magasságú gémek 45-55 cm sortávolságot tesznek lehetővé. A szórókeretek különböző magasságú gerendákhoz is dönthetők. A gémek változtathatósága megakadályozza a fák és a növények károsodását.
 
Ahogy a mezőgazdasági ipar folyamatosan fejlődik, a termelők világszerte növelhetik termelékenységüket és hatékonyságukat, miközben csökkenteni tudják a munkaerőköltségeket, a vegyszerhasználatot és a légszennyező anyagok kibocsátását – például az Electric GUSS precíziós permetezéssel.
 
Az elektromos, önjáró robotgépek a mezőgazdaság jövőjét jelentik.
 
 
L.A.

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.