2018. 02. 20. - 09:55

Megoldja a chat-et helyettünk a mesterséges intelligencia?

Megoldja a chat-et helyettünk a mesterséges intelligencia?

Azokat a beszélgetéseket, melyeket főként udvariasságból folytatunk, mert bizonyos emberekre továbbra is szükségünk van, a mesterséges intelligencia robotja is kivitelezheti a Google szerint.

Gyakran előfordul velünk, hogy bár legkedvesebb ismerőseinkkel szívesen beszélgetünk, vannak olyanok is, akiknek csak udvariasságból írunk, de megszakítani azért nem akarjuk velük a kapcsolatot?

A Google jelenleg tesztelt „Reply” mesterséges intelligencia rendszere segítséget nyújthat abban, hogy velük se veszítsük el a kontaktust - vagy egyebet csináljunk, miközben úgy tűnik, válaszolunk.

Tesztelés alatt a chatelni képes mesterséges intelligencia robot

Tesztelés alatt a chatelni képes mesterséges intelligencia robot

A Reply lehetővé tenné, hogy a Facebookon, a WhatsApp-on vagy bárhol másutt robot válaszolgasson a chat üzenetekre automatikusan.

A Google Area 120 laboratóriumában jelenleg fejlesztik a rendszert a Hangouts és az Allo, valamint a WhatsApp, Facebook Messenger, Android Messages, Skype és Twitter együttműködésével.

A Reply okos, mesterséges intelligencia-alapú válaszokat alkot, melyek elérhetőek lesznek a fenti alkalmazásokban.

Az Area 120 felteszi a kérdést: valószínűleg sok chat üzenetet kapunk, s szeretnénk jelen lenni az emberek számára, de közben mást is csinálni, például találkozni valakivel egy kávéra. Közben azonban nem sértjük meg a többieket sem.

Ha nem akarunk valakivel üzenetet váltani, mert más dolgunk van - üzen helyettünk a robot

Ha nem akarunk valakivel üzenetet váltani, mert más dolgunk van - üzen helyettünk a robot

A rendszer képes feldolgozni, amit mondanak nekünk és választ javasolnak, azzal együtt, hogy figyelembe veszik naptárunkat, tartózkodási helyünket és egyéb információkat is.

A Reply képes lesz arra, hogy közölje az üzenővel, éppen szabadságon vagyunk, mivel automatikusan ellenőrzi naptárunkat és válaszol a jelen helyzet alapján.

Arra is kiképzik, hogy ha nem akarjuk, hogy bárki zavarjon, a telefon csendes üzemmódban marad, de ellenőrzi a fontos üzeneteket.

Kapcsolódó cikk:

Megérkezett minden otthon álma, az intelligens robot

B.A.

 

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.