2018. 02. 21. - 10:40

Kik lesznek a vezetők mesterséges intelligencia terén?

Kik lesznek a vezetők mesterséges intelligencia terén?

A világon egyre több cég használ mesterséges intelligencia által vezérelt robotokat – melyek azonban azok az országok, amelyek leginkább felkészültek ebben a témában?

Ha a folyamatok így haladnak, Nagy-Britannia legyőzi Amerikát, Kanada és Dél-Korea pedig az élvonalba kerül a mesterséges intelligencia használata terén – ők a világ leggazdagabb nemzetei, s valószínűleg ők fognak leginkább profitálni a mesterséges intelligencia-forradalomból.

Nagy-Britanniát már most a leginkább felszerelt országnak tartják ahhoz, hogy előnyt kovácsoljon a robotok használatából – állapította meg egy tanulmány. Ők állnak tehát a lista élén, a világ leggazdagabb országai között.

A mesterséges intelligencia fejlesztése terén a britek, Kína, Amerika, az oroszok és Kanada jár az élen

A mesterséges intelligencia fejlesztése terén a britek, Kína, Amerika, az oroszok és Kanada jár az élen

Az úttörőnek számító technológiai ipari kutatóközpontok terén is igencsak jól állnak.

Az Oxford Insights elemzői 35 OECD-országot vizsgáltak abban a tekintetben, mennyire vannak felkészülve a mesterséges intelligencia használata terén.

Az Egyesült Államokat is letaszította a trónról Anglia, s vezet európai szomszédai, Franciaország és Németország előtt, melyek a listán a 6. és 13. helyet foglalják el.

Az osztályozást a kutatók 9 különféle terület alapján végezték, ezek közé tartozik a digitális infrastruktúra, a gazdaság, a közszolgáltatási reformok is.

A britek digitális minisztere, Matt Hancock bejelentette, hogy Anglia világelső a mesterséges intelligencia-felkészültség terén.

Számos segítséget nyújtó szerkezet készül a robot technológiával

Számos segítséget nyújtó szerkezet készül a robot technológiával

Philip Hammond kancellár szintén arról beszélt, hogy a világ a technológiai forradalom kapujában áll. Mindez megváltoztatja azt, ahogyan élünk, ahogyan dolgozunk, a jövő generáció számára is – fogalmazott. „Szembenézünk a változással” – tette hozzá, mondván, hogy biztosan lesz olyan is, aki elutasítja azt.

Hammond azt is elmondta, hogy Nagy-Britanniában szinte óránként születik valamilyen új technológiai vívmány és üzlet. Az Oxford Insights kiemeli, hogy a briteknek remek alapjuk van a mesterséges intelligencia fejlesztéséhez.

A jövőben Kína, Amerika, Oroszország és Kanada lehet a világ vezetői között a mesterséges intelligencia-fejlesztés szempontjából.

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.