2024. 02. 23. - 10:20

Jelnyelvet fordító mesterséges intelligencia lesz 2024 egyik sztárja

Jelnyelvet fordító mesterséges intelligencia lesz 2024 egyik sztárja

Komoly újítást jelentett be a közelmúltban a Lenovo: a Libras fordítási megoldás mesterséges intelligenciával azoknak készít szövegeket, akik nem értik a jelnyelvet.

Brazíliában mutatta be legfrissebb újdonságait a Lenovo vállalat, amelyek között olyan úttörő megoldások is megtalálhatók, mint a jelnyelvet fordító mesterséges intelligencia.
 
A Texas-ban megrendezett technológiai eseményen a 2024-ben elérhetővé váló érdekességekkel ismerkedhettek a jelenlevők. A rendezvényt egy, hallássérülteket segítő mesterséges intelligencia nyitotta.
 
A Libras fordítási megoldás jelnyelvről készít szövegeket azoknak, akik nem értik azt. A cég olyan mesterséges intelligenciát hozott létre, amely látja és megérti a brazil jelnyelvet, majd ezt felirattal és mesterséges hanggal le is fordítja.
 
A hangot is gondosan választották
 
A hangot, amellyel a Libras üzemel, gondosan választotta ki a Lenovo: a bemutatón maga is részt vett Gustavo Lima családja, akik a hangot választották – ezen hallhatók a fordítások. Olvasd el: Fordít az MI a turistáknak a szöuli metróban
 
Jelnyelvet fordító mesterséges intelligencia lesz 2024 egyik sztárja
Jelnyelvet fordító mesterséges intelligencia lesz 2024 egyik sztárja
 
Az újdonság már túl van az utolsó teszteléseken, s várhatóan 2024 elején kerül piacra.
 
A mesterséges intelligencia-újdonság minden hallássérült személy személyes gesztusaihoz szabható. Amennyiben van egy speciális jelzés, amely például jelzi az illető nevét, vagy valakiért, akit ismer, ezt is meg lehet tanítani a mesterséges intelligenciának, hogy ne történjenek hibák.
 
A megoldást a Lenovo kutatás-fejlesztési csapata által kifejlesztett mesterséges intelligencia felhasználásával valósították meg, s az helyileg is fut egy vállalati szerveren.
 
Egyszerű és nagyszerű
 
A működése pedig rendkívül egyszerű: egy kamera érzékeli a hallássérült személy által adott jeleket, és néhány másodperc múlva feliratot készít, illetve elmondja, mit jelzett éppen a személy.
 
A rendezvényen nagyjából 5 másodpercbe telt ez a „mutatvány”, ami jelentős segítségként szolgál majd a hallássérültek és környezetük számára.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.