2022. 04. 16. - 08:00

Gyártani kezdhetik 2023-ban a Tesla humanoid robotját

Gyártani kezdhetik 2023-ban a Tesla humanoid robotját

„Mindent, amit az ember nem szívesen csinál, az Optimus megoldja helyette” – jelentette ki Elon Musk a Tesla humanoid robotját illetően, mely várhatóan már 2023-ban gyártásba kerül.

Mint arról már korábban hírt adtunk, a Tesla vállalat a közelmúltban előrukkolt humanoid robotjával, melynek érkezését már 2021 augusztusában bejelentette a cégvezető Elon Musk.
 
Akkoriban még csak Tesla Botként említették, mára az Optimus nevet viseli. Musk elárulta, hogy a robot ugyanazzal a mesterséges intelligenciával működik, amellyel a Tesla autonóm járműflottája, s olyan feladatokban segít majd az embereknek, amelyek számukra unalmasak, ismétlődőek és veszélyesek lehetnek. 
 
Gyártani kezdhetik 2023-ban a Tesla humanoid robotját
Gyártani kezdhetik 2023-ban a Tesla humanoid robotját
 
Csaknem 1 évvel később Elon Musk a texasi Cyber ​​Rodeo rendezvényen beszélt a robotról, ezúttal Optimus Sub-Prime becenéven. Kifejtette, hogy a projekt igen komoly prioritást kapott és bejelentette: 2023-ban lesz készen áll majd a gyártásra.
 
„Amit az emberek nem akarnak, azt az Optimus megteszi – hangsúlyozta a Tesla vezetője. - Lehet, hogy nehéz elképzelni, ehhez látni kell az Optimus fejlesztését. Gondoskodunk arról, hogy biztonságos legyen, ne afféle terminátor vagy ilyesmi. Nagyobb mértékben alakítja majd át a világot, mint az önvezető autók. Azt hiszem, megvan a lehetőségünk az első verzió legyártására, remélhetőleg jövőre” – mondta Musk. Olvasd el: Szédületes dróntúrával mutatja be gigagyárát a Tesla
 
A Tesla egyelőre nem mutatta be az Optimus működő prototípusát és az sem világos, mely szakaszában tart a fejlesztés.
 
A Cyber ​​Rodeo eseményen megjelent robot az emberrel megegyező arányokat mutat: 172 cm magas, 56 kilós. Ez mindenképpen lehetővé teszi, hogy olyan környezetben működjön, amelyet emberek hoztak létre saját részükre.
 
 
Fotó: Twitter - Tesla
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.