2023. 10. 27. - 09:45

Átképzés - Mesterséges intelligencia-oktatás folyik Dubajban

Átképzés - Mesterséges intelligencia-oktatás folyik Dubajban

Az Egyesült Arab Emírségek kormánya úgy ítélte meg, nagy szükség van a munkaerő átképzésére a mesterséges intelligencia miatti, fejlődő környezetben.

Kezdeményezést indított el az Egyesült Arab Emírségek kormánya a munkaerő átképzésére, hogy megfeleljenek a mesterséges intelligencia kihívásainak, s fokozzák a munkahelyek biztonságát – tudatta az Emirates News Agency.
 
A program célja, hogy felkészítse az alkalmazottakat a hatékony tájékozódásra a munkaerőpiacon a mesterséges intelligencia gyorsan fejlődő világában.
 
A kezdeményezést Omar Sultan Al-Olama, az MI-ért, a digitális gazdaságért és a távmunka-alkalmazásokért felelős államminiszter mutatta be a Global Future Councils 2023. évi ülésén Dubajban október közepén. Olvasd el: Gyerekjáték az AI?
 
Átképzés - Mesterséges intelligencia-oktatás folyik Dubajban
Átképzés - Mesterséges intelligencia-oktatás folyik Dubajban
 
Célja, hogy az Egyesült Arab Emírségekben dolgozó alkalmazottak átképzését, átszervezését és korengedményes nyugdíjazását támogassák – számolt be az Emirates News Agency.
 
„Ha valakit a mesterséges intelligencia egészít ki, szeretnénk átképezni, hogy valóban használni tudja ezeket az eszközöket. S ha valaki már csak 1-2 évre van a nyugdíjazástól és nem érdekli az átképzés, akkor lehetősége van korai nyugdíjba vonulásra” – mondta Al-Olama.
 
Hozzátette: amennyiben az emberek olyan munkakörben dolgoznak, amelyet a mesterséges intelligencia teljesen kiszorít, a kormányzatnak programokat kell biztosítania, hogy teljesen átképezzék őket egy másik, nem kiszoruló munkakörre.
 
A GFC találkozói egyébként az adategyenlőséggel, a nők szerepvállalásával és a környezettel kapcsolatos kérdéseket is érintették. Olvasd el: Nyereményeket is hozott a mesterséges intelligencia-kihívás
 
„Már nem választhatjuk el az éghajlati kérdéseket az emberek fejlesztési programjaitól vagy a a természeti programtól. Nem fejlődhet egyik a másik rovására” – jelentette ki Badr Jafar, az Egyesült Arab Emírségekbeli Crescent Enterprises vezérigazgatója.
 
Lauren Woodman, az amerikai DataKind mesterséges intelligencia cég vezérigazgatója az adatméltányosság jelentőségét hangsúlyozta a társadalmi aggodalmakra adott válaszként.
 
„Cselekvés-orientált előfeltevéssel indítottunk; előre kell lépnünk és meg kell tennünk a szükséges lépéseket annak biztosítására, hogy ez a nagy teljesítményű technológia továbbra is emberközpontú legyen. Rengeteg ígéretes lehetőséggel rendelkezik” - mondta Woodman.
 
A Világgazdasági Fórum éves GFC 2023 találkozója kulcsfontosságú lehetőséget kínált a globális szakértők számára, hogy kapcsolatba lépjenek egymással és együttműködjenek megoldásokon, amelyek elősegíthetik a gazdasági növekedést és fejlődést.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.