2017. 05. 11. - 10:20

Naptejet házilag? Így készítsd el!

Naptejet házilag? Így készítsd el!

Amennyiben az egészséges életmód hívei vagyunk, a saját készítésű kozmetikumok sem állnak messze tőlünk. Az arcradírtól kezdve a különféle pakolásokig számos dolgot el tudunk készíteni magunknak, még a naptejet is. Lássuk, hogyan!

Bármilyen nagy is a választék, a kereskedelmi forgalomban kapható naptejekben találhatunk olyan összetevőt, amely nem feltétlenül előnyös a bőrünk vagy szervezetünk számára.

Különösen, ha ragaszkodunk a natúr kozmetikumokhoz, érdemes kipróbálnunk a házi készítésű megoldásokat. Naptejet is készíthetünk otthon, ha beszerezzük a szükséges hozzávalókat.

Lássuk, hogyan áll össze az igazi DIY naptej!

Saját készítésű naptejet is vihetünk a vízpartra

Saját készítésű naptejet is vihetünk a vízpartra

Hozzávalók:

Fél csésze mandula vagy olívaolaj; ¼ csésze kókuszolaj; ¼ csésze méhviasz; 2 evőkanál cink-oxid (bőrbe nem felszívódó változat – vigyázzunk, hogy ne lélegezzük be a port); kicsit több, mint 1 teáskanál vörös málnamag olaj (opcionális); több, mint 1 teáskanál sárgarépa mag olaj; 2 evőkanál shea vaj (opcionális).

Az esszenciális olajokat, a vanília kivonatot és egyéb természetes kivonatokat igazítsuk az ízlésünkhöz. Citrust azonban ne válasszunk, mert növelheti a napérzékenységet.

Elkészítése:

Keverjük össze a hozzávalókat egy üveg tálban, kivéve a cink-oxidot.

Töltsünk meg egy serpenyőt némi vízzel és melegítsük közepes hőmérsékleten. Tegyük a fedőt lazán a üvegtálra és óvatosan helyezzük a vizes serpenyőbe.

Ahogyan a víz melegszik, a saját készítésű naptej összetevői megolvadnak. Rázzuk össze vagy keverjük meg őket időnként. Ha mind megolvadt, adjuk hozzájuk a cink-oxidot is. Keverjük jól bele, majd töltsük az egész naptejet egy előre kikészített üvegbe, melyben tárolni fogjuk.
Keverjük meg párszor és hűtsük le, hogy alaposan összeálljanak a hozzávalók.

Szobahőmérsékleten tároljuk.

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.