Csokoládés arcmaszk – mi sem csábítóbb!
A csoki nemcsak ehető finomság – igazi kényeztetés a bőrnek is. Számos dologra használható a szépségápolásban is, ezért érdemes élni vele. Készítsünk most el egy kiváló csokoládés arcmaszkot banán, méz és joghurt keverésével.
A csokoládé ehető, de tökéletes arcápolóként is használhatjuk. Érdemes hát ebből a célból is tartani otthon.
A nyers kakaónak számos előnye van: valódi antioxidáns-bomba, magnéziummal, szelénnel, mangánnal, cinkkel, rézzel, káliummal, foszforral, vassal, kalciummal, pantoténsavval, folsavval, niacinnal, B6 vitaminnal és riboflavinnal. Ezek az értékes ásványi anyagok és összetevők sokat tesznek a bőr sejtkárosodásának megelőzéséért és állagának javításáért.
Mivel a banán és a joghurt hasonlóan gazdag értékes anyagokban, együttesen csodát művelnek a bőrünkkel.
A csokoládés maszk tökéletesen táplálja a bőrt
Van, aki a kakaóport száraz samponba is alkalmazza, mi azonban most egy kitűnő csokis arcmaszkot fogunk készíteni – olyan hozzávalókkal, amelyeket mind megtalálhatunk a konyhában.
Az alábbi receptből két alkalomra való maszk hozható ki.
Hozzávalók:
2 evőkanál nyers kakaópor; 1 evőkanál joghurt; 1 teáskanál nyers méz; negyed banán.
Elkészítése:
Villával törjük össze a banánt, s adjuk hozzá a többi összetevőt. Bőkezűen vigyük fel a csokoládés mixet arcunkra és nyakunkra, majd 10-20 perc múlva mossuk le a maszkot.
B.A.