Ajakradír – cukorral, sajátkezűleg
Ajándéknak is ideális egy kis tégely ajakradír – ráadásul saját készítésű! Ne tévesszen meg senkit, hogy cukorral kell megcsinálni. Szépészeti célra használva semmi gond nincs vele!
A cukor, gyakran és nagy mennyiségben fogyasztva valóban nem túl előnyös. Ám ha bőrradírozáshoz alkalmazzuk, tökéletes!
Arcradírokat, testradírokat egyaránt készíthetünk a segítségével – ahogyan egy kímélő szájradírt is. Illata és íze akár a cukros kekszé. Ráadásul, remekül hámlaszt és táplálja az ajkakat, egészségesen, természetes módon.
Saját készítésű ajakradírral természetesen hámlaszthatunk
Milyen összetevőket használjunk hozzá?
1 evőkanál organikus nádcukor; Fél teáskanál finomítatlan kókuszolaj; ¼ teáskanál édes mandulaolaj; fél teáskanál vanília kivonat (jobb a glicerinnel készült); 1/8 teáskanál nyers méz.
Keverjük össze egy kis üvegtálban az összetevőket. Vegyítsük jól össze kanállal vagy gumi spatulával, míg jól össze nem vegyülnek és kissé krémesek nem lesznek. A saját készítésű ajakradírt tároljuk üvegedényben.
Hogyan használjuk?
Mindig az ujjunkra vegyünk ki egy keveset az ajakradírból, majd gyengéden kenjük a szánkra a hámlasztás érdekében. Ha készen vagyunk, meleg, nedves törölközővel vagy ruhával öblítsük le ajkunkat és tapogassuk szárazra.
Győződjünk meg arról, hogy a mosdó felett végezzük a műveletet, mert a radír darabjai szét is szóródhatnak a fürdőszobában.
Fotó: wellnessmama.com
B.A.